Pretraga
Close this search box.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom na Čukarici

Obeležavajući Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, Gradska opština Čukarica u saradnji sa čukaričkim školama i udruženjima , svake godine organizuje prodajnu izložbu radova učenika škola za decu sa posebnim potrebama, kao i druženje i predstavljanje programa koju su učenici pripremili za ovu priliku.

Tko, je i ove godine, a biće i 27. i 28. decembra, kada će, uoči praznika biti priređea prodajna novogodišnja izložba radova, a prikupljen novac će ići za poterebe okupacione rane terapije učenika.

mi

Izložbu je posetio i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, zahvalivši svima na prisustvu i istakavši kreativnost i posvećenost u radovima učenika i članova udruženja. Prisutne je pozdravila članica Veća Stana Lukić koja je istakla da joj je veliko zadovoljstvo da se uspešna saradanja, iz godine u godinu nastavlja i da se zajedno trudimo da mašta i umeće dece i mladih sa invaliditetom sa Čukarice budu predstavljeni javnosti i da se kroz uvek lepo prihvaćeno druženje i nastupe deca i umetnički i kreativno izraze i predstave. Opština i Savet za rodnu ravnopravnost podržavaju aktivnosti osoba sa invaliditetom i trudi se da i celokupna javnost upozna njihov trud i rad. Događaju je prisustvola koordinatorka Saveta za rodnu ravnopravnost Nada Jelić.

Na današnjoj manifestacijia su učestovali učenici i nastavnici škole „Miloje Pavlović“, ŠOSO „Umka“, članovi druženja „Putokaz“ i udruženja osoba sa invaliditetom „Pobednik“. Pored radova koje su izložili, a koji su delo njihovih ruku, gosti su prikazali i program, uz recitacije, igru i pesmu.

Tagovi:

Pročitajte još: