Pretraga
Close this search box.

MATIJAŠEVIĆ NAJAVIO VELIKE STVARI: „Boriće se Čukarički ponovo za vrh tabele!“

Čukarički je četvrtu godinu uzastopno na pripremama na slovenačkom Bledu, gde će boraviti do 12. jula. Odigrali su Brđani i prvi kontrolni meč protiv Celja, koji je nažalost zbog jake kiše i natopljenog terena, prekinut u 22. minutu. Početak priprema od okupljanja 17. juna u Beogradu rezimirao je sportski direktor Vladimir Matijašević.

– Momci dobro trče i dobro rade, što je najbitnije u uvodnom delu priprema. U nekom prethodnom periodu nismo bili spremni, u više navrata sam to pominjao. Nadam se samo da neće biti povreda i da će svi biti zdravi. Odigrali smo i prvu prijateljsku utakmicu, koja je na žalost prekinuta. To što smo vodili ništa ne znači, iako smo igrali protiv dobrog protivnika, koji će nastupati i u kvalifikacijama za Ligu šampiona za desetak dana, nedostajao im je samo desni bek koji je sa reprezentacijom Slovenije. Raduje me ovo što su momci pokazali protiv Celja, ali tek je početak – kazao je Matijašević.

Prethodno, Čukarički je odigrao prijateljski meč protiv IMT-a na Banovom brdu, gde je poražen sa 2:0, posle izuzetno teških uvodnih dana i serije trčanja na treninzima.

 

-Mlađe kategorije nam ne rade loše. Ne možete da očekujete u jednoj maloj Srbiji, koja jeste talentovana da omladinci, kadeti, pioniri, svi naprave uspeh. Moramo da budemo ponosni na te kadete što su napravili dobar rezultat. Gledam omladinsku reprezentaciju, mislim da smo zamenili najviše selektora u istoriji, kad je u pitanju ta selekcija. Ne pričam samo za sad, uopšteno pričam. Mora da ostane neko da proba da napravi taj sistem, ali treba naći tog pravog. Sa ovim sistemom ne možemo da napravimo čudo. Mi u isto vreme moramo da pravimo i trenere. Eto Žarko Lazetić se sam napravio. Istrpeo ga je TSC samo prvu godinu, bio je u Milanovcu i Teleoptiku. Saša Ilić je bio kod nas, pa je otišao u Bugarsku, Grčku, sad je u Rusiji. Moramo da istrpimo trenere u tim mlađim selekcijama. Tu su sad Damjanović, Krivokapić, Luković. Čak i da nemaju neki rezultat, moramo da ih istrpimo. A, mi smo takvi da ćemo da trpimo imena, a ne i početnike. To, nije rešenje. Ako je Joca Damjanović napravio uspeh sa kadetima, onda daj mu da radi dalje, da možda uzme i neku bolju, odnosno drugu selekciju.

Kako komentarišete to da je sve više trenera iz regiona prisutno u srpskom fudbalu?

– Nemam ništa protiv toga, ali sam za to da pre dam priliku nekim našim mlađim trenerima. Evo, Železničar je uzeo Savića. Mi smo ga hteli, ali se nismo dogovorili. Žao mi je, mislim da je perspektivan trener. Vratili su se Stanojević i Milojević. Lazetić je otišao i super što je tako, jer je napravio rezultat sa TSC-om. Nadam se da će i u Izraelu. Ima dobru energiju i filozofiju. Trebaju nam ti mlađi treneri, ali da ih istrpimo. Mi, kao Čukarički nekad to ne možemo, jer bez rezultata i mladog igrača, mi smo klinički mrtvi. FSS to može. Nama i nije problem u mlađim selekcijama, već u tom prelasku i sklapanju prvog tima – zaključio je Matijašević.

Tagovi:

Pročitajte još: