Pretraga
Close this search box.

Luka Stojanović: Istorijski rezultat Čukaričkog, klub sad ide na viši nivo

Veruje rođeni Beograđanin da će klub sa Banovog brda posle ove sezone načiniti još jedan iskorak.

Luka Stojanović je potpisnik poslednje pobede Čukaričkog u sezoni, u duelu na Banovom brdu protiv ekipe Radnički 1923 (2:1). Iskusni vezni igrač postigao je oba pogotka za svoj tim, iznudio je i jedanaesterac u finišu drugog poluvremena, koji je golman Kragujevčana Leković odbranio kapitenu Dociću.

Stojanović je prema učinku u odnosu na minute provedene na terenu, bez dileme, najproduktivniji igrač Super lige Srbije. Na Banovo brdo Luka se vratio u zimskom prelaznom roku, a odigrao je devet mečeva, uglavnom je ulazio sa klupe. Za samo 233 minuta, Stojanović je postigao pet golova, pogađao je na svakih 46,6 minuta.

– Na najbolji mogući način smo završili sezonu, pobedom protiv Radničkog, u vrlo zanimljivoj utakmici. Prijalo mi je da budem u startnoj postavi, od prvog minuta je sve išlo „od noge“, zaista sam se dobro osećao na terenu. Postigao sam i dva pogotka u kratkom vremenskom intervalu, ali dešavalo mi se to i ranije, pa i da dam dva gola u prvih osam minuta utakmice – kazao je na startu razgovora Luka Stojanović, koji je između dva boravka na Banovom brdu igrao u SAD-u za Čikago i Saudijskoj Arabiji sa Al Hazem.

Stojanović ističe da je ova sezona istorijska za Čukarički, iako je klub u nekoliko navrata već osvajao treća mesta u Super ligi Srbije.

– Ne može ova sezona da se poredi sa prethodnima. Ovo je zaista istorijski rezultat, koji nas je odveo u grupnu fazu Lige Evrope ili Lige konferencije, videćemo već posle kvalifikacija. Na kraju, smatram da smo zasluženo na mestu na kojem smo završili sezonu, Zvezda je bila dominantna, TSC je bio izvanredan, mi smo odigrali fantastičan prolećni deo sezone. Partizan i Vojvodina su imali mnogo više uspona i padova. Opet, to su velika imena srpskog fudbala, siguran sam da mogu da se kroz kvalifikacije domognu grupne faze Lige konferencije. Velika stvar za Srbiju bi bila da ima četiri, možda i svih pet predstavnika u grupnim fazama – kazao je Stojanović.

Veruje rođeni Beograđanin da će klub sa Banovog brda posle ove sezone načiniti još jedan iskorak.

– Iskustvo igranja u Evropi je od neprocenjivog značaja. Jednostavno, klub će dodatno da raste, svima će nam značiti kad vidimo kako funkcionišu ostale ekipe izvan naše zemlje, da vidimo i njihov odnos, profesionalizam, da pokupimo dosta dobrih stvari.

Jedna stvar posebno raduje Stojanovića:

– Omladinska škola Čukaričkog! Klub je postao po tome prepoznatljiv u evropskim okvirima, svaki mladi igrač u Srbiji želi da dođe baš na Banovo brdo, svestan je da će ovde najpre dobiti šansu u prvom timu i prethodno se pravilno razvijati kroz omladinsku konkurenciju.

Tokom sezone, često su mogli da se čuju komentari kako Stojanovića „hoće gol“.

– Treba se naći u pravoj situaciji, to me je uvek krasilo kroz karijeru. Pokušavam da napadam i punim prostor gde je lopta, uvek sam jedan od opasnijih igrača u timu. Rekao bih da sad već imam to iskustvo, uz osećaj za gol.

Stojanović je tvorac jednog od dva remek dela koje su prvotimci Čukaričkog prikazali na stadionu „Rajko Mitić“. Zanimljivo, obojica su na spektakularan način savladala Milana BorjanaStojanović sa više od pola terena, Docić direktno iz kornera.

– Zaista smo obojica postizali sjajne golove na Marakani. Lično, Docićev gol za mene nije iznenađenje, već je pogađao iz kornera, a protiv Crvene zvezde je to učinio u najboljem mogućem trenutku. Teško mi je da poredim naša dva gola, ako ništa drugo, ne znam da li je neki igrač na tom stadionu pogodio sa više od pola terena. Eto, neka proba neko na taj način, ili iz kornera, pa možda uspe ponovo. Verujem da je to jedan u milion slučajeva, a nama se posrećilo – kazao je Stojanović.

Tagovi:

Pročitajte još: