Pretraga
Close this search box.

„Kućica zdravlja“ na Čukarici

Sa ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja građana, kao i ranog otkrivanja bolesti, Gradska opština Čukarica u saradnji sa Domom zdravlja „Dr Simo Milošević“, od 15. do 21. aprila će postavititerensku ambulantu „Kućicu zdravlja“ ispred Mesne zajednice „Cerak“, Kosmajska 56a. U ovoj mobilnoj ambulanti, građani će imati mogućnost da bez zakazivanja, uputa i zdravstvene knjižice obave specijalističke preglede i konsultacije sa lekarima svakog dana od 8.00 do 15.00 časova.
Kao i do sada, svaki dan je posvećen različitom tipu pregleda.
Ponedeljak, 15. april 2024.
Prevencija kardiovaskularnih oboljenja: EKG, pregled interniste, pravilno uzimanje terapije, merenje krvnog pritiska, merenje šećera u krvi, tumačenje laboratorijskih analiza i pravilna ishrana i zdravi stilovi života.
Utorak, 16. april 2024.
Prevencija dijabetesa: skrining šećerne bolesti, merenje šećera u krvi, merenje pritiska, edukacija o pravilnoj upotrebi penova, savetovanje o ishrani u cilju bolje regulacije šećera u krvi, UZ abdomena, merenje telesne mase i određivanje BMI.
Sreda, 17. april 2024.
Family day –  Prevencija oboljenja dece i omladine: pregled pedijatra, pregled fizijatra, određivanje BMI, saveti o vakcinaciji dece i omladine, prevencija deformiteta kičmenog stuba i pravilno izvođenje vežbi kod krive kičme, ravnog stopala (uz pomoć fizioterapeuta).
Četvrtak, 18. april 2024.
Prevencija endokrinih bolesti: UZ pregled štitaste žlezde, merenje šećera u krvi, merenje krvnog pritiska i određivanje BMI.
Petak, 19. april 2024.
Dan za žene: edukacija žena o značaju redovnih ginekoloških pregleda, edukacija o zdravim navikama u trudnoći –škola za trudnice i značaj psihofizičke pripreme za porođaj.
Subota, 20. april 2024.
Prevencija mentalnih bolesti i ultrazvučni pregledi: skrinig poremećaja mentalnog zdravlja, savetovanje o načinima borbe protiv stresa, edukacija o prevenciji demencije, edukacija o bolestima zavisnosti i UZ prostate i abdomena.
Nedelja, 21. april 2024.
Dan za penzionere: pravilno uzimanje terapije, merenje krvnog pritiska, merenje šećera u krvi, tumačenje laboratorijskih analiza i UZ abdomena.

Tagovi:

Pročitajte još: