Pretraga
Close this search box.

„Kućica zdravlja“ na Čukarici: Preventivni pregledi bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

U cilju ranog otkrivanja bolesti i širenja svesti o značaju preventivnih pregleda, na Čukarici će od 13. do 19. novembra biti postavljena „Kućica zdravlja“ na platou ispred Mesne zajednice „Železnik“, Darinke Radović 35. U okviru ove akcije, koju organizuju Gradska opština Čukarica i Dom zdravlja „Dr Simo Milošević“, građani će imati mogućnost da u mobilnoj ambulanti bez zakazivanja i zdravstvene knjižice obave specijalističke preglede i konsultacije sa lekarima svakog dana od 8.00 do 15.00 časova.

Svaki od sedam dana je posvećen različitom tipu pregleda.

Ponedeljak, 13. novembar 2023.

Prevencija kardiovaskularnik bolesti: EKG, pregled interniste, pravilno uzimanje terapije, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvog pritiska, merenje šećera u krvi, tumačenje laboratorijskih analiza, pravilna ishrana i zdravi stilovi života.

Utorak, 14. novembar 2023.

Prevencija dijabetesa: skrining šećerne bolesti, merenje šećera u krvi, merenje pritiska, edukacija o pravilnoj upotrebi pen-ova, savetovanje o ishrani u cilju bolje regulacije šećera u krvi, UZ abdomena, merenje telesne mase i određivanje BMI.

Sreda, 15. novembar 2023.

Dan za penzionere: pravilno uzimanje terapije, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska, merenje šećera u krvi, tumačenje laboratorijskih analiza, saveti o pravilnoj ishrani i UZ abdomena.

Četvrtak, 16. novembar 2023.

Prevencija endokrinih bolesti: UZ pregled štitaste žlezde, merenje šećera u krvi, merenje TA, određivanje BMI i saveti o pravilnoj ishrani.

Petak, 17. novembar 2023.

Prevencija mentalnih oboljenja i UZ pregledi: skrinig poremećaja mentalnog zdravlja, savetovanje o načinima borbe protiv stresa, edukacija o prevenciji demencije, edukacija o bolestima zavisnosti, UZ prostate i UZ abdomena.

Subota, 18. novembar 2023.

Family day-prevencija oboljenja dece i omladine: pregled pedijatra, pregled fizijatra, odeđivanje BMI, antropometrijska merenja, saveti o vakcinaciji dece i omladine, prevencija deformiteta kičmenog stuba i pravilno izvođenje vežbi kod krive kičme i ravnog stopala (uz pomoć fizioterapeuta).

Nedelja, 19. novembar 2023.

Dan za žene: edukacija žena o značaju redovnih ginekoloških pregleda, saveti o kontracepciji, menopauzi i hormonskoj terapiji, palpatorni pregled dojki, edukacija o zdravim navikama u trudnoći-škola za trudnice i značaj psihofizičke pripreme za porođaj.

Tagovi:

Pročitajte još: