KRVAVI PIR NA JEDNOM IMANJU NA ČUKARICI: Psi lutalice poklali ovce i jagnjad

Ekipa Telegraf.rs portala obišla je domaćinstvo porodice Milovanović, a prizor koji su zatekli bio je kao iz horor filmova.

Stravičan i krvolačan napad pasa na stado ovaca i jaganjadi dogodio se u noći između utorka i srede u beogradskom naselju Železnik, tvrde domaćini, porodica Milovanović. Oni su pretrpeli ogromnu štetu, a ekipa „Telegrafa“ posetila je njihov dom i zabeležila jeziv prizor.

U ovom domaćinstvu, na 15 kilometara od strogog centra Beograda, žive supružnici Andrijana i Marko sa dvoje male dece, a žena je u drugom stanju.

Veliki broj životinja je stradao, a one koje su preživele napad, imaju veoma teške povrede i neke od njih možda neće preživeti ni ovu noć.

Na teren je izašao veterinar, ali i inspektor.

Njihovo stado i štala nalaze se prekoputa njihove kuće, a brojalo je preko 40 ovaca, jagnjadi i koza. Andrijana i Marko su brižljivo brinuli o njima. Težak posao je upropašćen ovim brutalnim napadom, a sada imaju zadatak da se otarase leševa, što im na svu muku nameće dodatne troškove.

„Probudio nas je strašan lavež pasa. Kada smo izašli iz kuće, zatekli smo tri psa, koja su napravila pravi pokolj u štali, koja se nalazi prekoputa naše kuće i koja su počela da beže“, kaže vidno potresena Andrijana.

Psi, za koje porodica tvrdi da su lutalice, zaklali su 18 jagnadi i 5 ovaca. Pojedine domaće životinje preživele su napad, i to su uglavnom koze, ali su one veoma uplašene.

„Kada je osvanulo jutro, pozvali smo policiju, koja je izašla na teren, ali oni su rekli da ovo nije slučaj za njih, već da je nadležna Zoohigijena. Međutim, tri sata bilo smo na telefenskoj vezi sa veterinarom iz Železnika, veterinarskim inspektorom opštine Čukarica i sa direktorom Zoohigijene. Naš cilj nije da se tužakamo, već samo da se reši problem. Potom su na teren izašli veterinar i veterinarski tehničar, ispričali smo im šta se dogodilo i dobili smo zapisnik, a oni su rekli da ne mogu da utvrde da li su napad izvšili psi lutalice, šakali ili medvedi“, kaže Andrijana.

Nažalost, odgovorni za ovakve slučaje su među nama, ali ih je teško otkriti. Pse je neko ostavio na ulici.

„Mi se nalazimo u delu naselje gde često nepoznata lica ostavljaju pse, o kojima više neću da brinu. Mi imamo dvoje male dece, dosta dece ima i u komšiliku i apelujemo da se problem pasa lutalica što pre reši, jer se svi plašimo novih napada, koji bi već mogao ponovo da se dogodi kada padne mrak. Danas su napadnute životinje, a sutra to mogu biti ljudi i deca“, govori Andrijana.

Ekipa portala „Telegraf“ uputila je povodom ovog slučaja pitanja „Veterini Beograd“.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: