Pretraga
Close this search box.

Koncert „Pesme slovenskih naroda“ na Čukarici

U Kulturnom centru „Čukarica“ u četvrtak, 6. juna sa početkom u 19,30 časova, Hor „Lučinuška“ održaće koncert pod nazivom „Pesme slovenskih naroda“.

Hor „Lučinuška“ izvodi pesme na srpskom, ruskom, beloruskom, češkom i slovačkom jeziku. Postoji već pola veka, slavi ljubav i bratstvo među narodima, naše međusobne veze, promoviše toleranciju i sve vrline koje treba da nas krase. Osnovao ga je prof. dr Andrej Tarasjev. Rukovodstvo Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu podržalo je rad hora, tako da je hor od svog osnivanja bio uključen u obrazovni proces: kroz negovanje muzičke tradicije slovenskih naroda studenti su lakše i bolje savladavali jezik, kulturu i književnost slovenskih naroda, ali se i razvijala ljubav prema njima.. Njegov prvi nastup održan je aprila 1973. godine na književnom skupu, posvećenom ruskom dramskom piscu Aleksandru Ostrovskom.

Članovi hora su učenici gimnazija, studenti, nastavnici i profesori, među kojima je i dosta doktora nauka. Teško je pobrojati sve nastupe ovog hora koji je do sada imao brojna gostovanja u Srbiji i inostranstvu.

Ulaz je slobodan.

Tagovi:

Pročitajte još: