Pretraga
Close this search box.

Koncert „BEZ POSVЯЩENIЯ“ na Čukarici

Drugog dana tradicionalne manifestacije Muzički susreti „Jesen na Čukarici“, danas, 27. septembra sa početkom u 19,30 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“ biće održan koncert „BEZ POSVЯЩENIЯ“ (BEZ POSVETE)“.

Koncert predstavlja retrospektivu stvaralaštva autorke Mirjane Marinković, ali i promociju njenog četvrtog CD-a. Učestvuju: Mirjana Marinković, autorka, Guljsanam Rejmbajeva, prateći glas i Zoran Dimitrov, pratnja na gitari.

Na programu je 12 numere, među kojima: „Bez posvящeniя (Bez posvete)“, „Vinovnica (Kriva)“, „Nakanune (Uoči)“, „Sićušna“, „Sećanje“, „Bisenija“, „Moja duša na bosiljak miri“…

Mirjana Marinković je profesor ruskog jezika i književnosti, kantautor i pesnikinja, koja u svom radu neguje autorsku muziku, kao i ruske i srpske narodne pesme i romanse, makedonske narodne, ruske ciganske, starogradske, sevdalinke i domaći evergrin. Izvodi ih najčešće u pratnji Zorana Dimitrova, inženjera i gitariste i Guljsanam Rejmbajeve, glumice, koordinatora dečijih programa i pratećeg vokala iz Taškenta, Uzbekistan.

Članica je i solista hora “Lučinuška” pod upravom prof. Andreja Tarasjeva.

Autor je više koncepata.

Ulaz slobodan!

Tagovi:

Pročitajte još: