Pretraga
Close this search box.

Koncert Jovana Kolundžije u KC „Čukarica“

U okviru serije beogradskih koncerata pod nazivom „U susret beogradskim opštinama“, maestro Jovan Kolundžija, u pratnji svoje sestre, pijanistkinje Nade Kolundžije, nastupiće na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ u utorak, 8. novembra sa početkom u 19 časova.

Program čine dela velikih kompozitora: Žan-Mari Lekler, Kamij Sen-Sans, Fric Krajsler, Simeon ten Holt i Žozef Nikola Pankras Roje.

Gosti koncerta su predstavnici muzičkih škola: „Dr Vojislav Vučković“, „Kosta Manojlović“, „Vatroslav Lisinski“ i „Davorin Jenko“.

Violinista Jovan Kolundžija rođen je u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa. Impresivnu umetničku karijeru i blistavi profesionalni put proslavljenog srpskog violiniste obeležilo je preko 4000 hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, nastupi u više od 40 zemalja, turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi. Dobitnik je brojnih svetskih i domaćih priznanja. Kao osnivač Centra lepih umetnosti „Guarnerius“ u Beogradu, organizovao je često solo koncerte.

Pijanistkinja Nada Kolundžija je rođena u Beogradu gde je magistrirala na Muzičkoj

akademiji u klasi profesora Dušana Trbojevića. Kasnije se usavršavala na Muzičkoj akademiji „Franc List“ u Budimpešti, kod pijaniste i profesora Zoltana Kočiša. Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora.

Nada Kolundžija dobitnica je najznačajnijih domaćih priznanja.

Ulaz slobodan.

Tagovi:

Pročitajte još: