KAPITEN ZA PRIMER: Docić bez greške osam godina na Čukarici

Vođa tima sa Banovog brda tokom karijere šutirao 28 penala, samo jedan promašio, nikad u dresu Čukaričkog.

Kad je u leto 2016. godine došao na Banovo brdo, ni sam Marko Docić nije verovao da će 2023. postati vlasnik  svih klupskih rekorda. Malo ko od igrača čak i u superligaškom društvu može da se pohvali brojkama koje ima kapiten Čukaričkog.

Među belo-crne Docić je došao posle tri izuzetno uspešne sezone u Javoru iz Ivanjice, za koji je odigrao 93 utakmice i postigao 13 golova, uz pet asistencija. Bila je to dovoljno dobra preporuka da ga angažuje Čukarički.

I nisu na Banovom brdu pogrešili. Vrlo brzo Docić je opravdao ukazano poverenje i izrastao u vođu kojeg bi svi birali. Sa njim i bez njega igra Čukaričkog nije ista, pre ili kasnije shvatali su to i treneri sa kojima je od 2016. sarađivao na Brdu. Zato i ne čudi što je već nadomak 200. utakmice u dresu Čukaričkog. Do ove magične brojke nedostaje mu još osam utakmica, a uzimajući u obzir da do kraja sezone ima još devet mečeva, plus kup, nema sumnje da će Docić ući u klub 200. U dresu Brđana postigao je 41 gol, dok je upisao 44 asistencije.

Čak i ove sezone iako je imao peh sa povredama, zbog čega je morao da preskoči nekoliko utakmica, Marko Docić ima ubedljivo najbolju statistiku u Čukaričkom.

Vođa tima sa Banovog brda na 24 utakmice (na tri nije bio starter) zabeležio je skor od čak osam golova i devet asistencija. Zanimljivo, čak sedam od osam golova ove sezone, kapiten Čukaričkog postigao je sa bele tačke. I upravo tu  posebno zanimljivu statistiku beleži Marko Docić.

Od dolaska na Banovo brdo, vođa belo-crnih šutirao je u nizu 24 penala i svaki put je bio uspešan. Računajući i Javor, Docić ima 25 realizovanih penala u nizu, i još dva u dresu Ivanjičana, što je ukupno 27 uspešnih, od 28 koliko ih je tokom karijere šutirao.

Samo jedan promašaj sa bele tačke imao je 24. oktobra 2015. u dresu Javora. Od tada do sada, računajući i utakmice u Evropi, Docić je svaki put bio uspešan kada je preuzimao odgovornost sa bele tačke. Zanimljivo, kapiten Brđana  retko je i šutirao u istu stranu, uglavnom ih je menjao, što je dodatno zbunjivalo protivničke golmane.

Najbolji skor Docić ima protiv golmana Radničkog iz Niša, Dragana Rosića od kojeg je bio uspešniji čak tri puta. Na poslednjoj utakmici u Nišu uspeo je dva puta da ga savlada za 45 minuta, dok je jesenas takođe bio bolji od njega u remiju na Banovom brdu.

Po dva puta bio je uspešniji od golmana Miloša Ostojića, Dejana Stanivukovića, Dušana Markovića i Nikole Petrića.

Zanimljivo nikada Docić nije imao priliku da šutira penal protiv Crvene zvezde, dok je od golmana Partizana Aleksandara Popovića bio uspešniji u Humskoj.

I nije samo bela tačka jača stana Marka Docića, ima kvaliteta na pretek kapiten Čukaričkog, koji u svakom smislu zaslužuje respekt fudbalske Srbije.

Top 10 igrača 28. kola Super lige po Instatu:

1. Marko Docić (Čukarički) 266

2. Filip Malbašić (Vojvodina) 263

3. Nemanja Tošić (Čukarički) 257

4. Aleksandar Katai (Crvena zvezda) 254

4. Slobodan Urošević (Partizan) 254

6. Veljko Simić (Vojvodina) 253

7. Gelor Kanga (Crvena zvezda) 252

7. Uroš Drezgić (Čukarički) 252

9. Veljko Ilić (TSC) 251

10. Nemanja Stojić (TSC) 246

 

Tagovi:

Pročitajte još: