Još jedna vredna donacija „Starih Čukaričana“ upućena Savezu za cerebralnu i dečiju paralizu

Članovi udruženja „Stari Čukaričani“, uputili su Savezu za cerebralnu paralizu još jednu vrednu donaciju, dvoja invalidskih kolica za potrebe njihovih članova.

Ovo je već druga donacija, koju na predlog i u saradnji sa opštinom Čukarica, udruženje daruje savezu.

Tim povodom , članica Veća opštine Čukarica Stana Lukić i potpredsednik udruženja „Stari Čukaričani“ Fadil Muća, posetili su danas Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda, u prostorijama na Dorćolu i uručili vrednu donaciju, kao i veću količinu čepova koje su prikupili građani, u okviru akcije „Milioni razloga -za milion čepova“, u holu opštine Čukarica.

Stana Lukić se ovom prilikom zahvalila članovima čukaričkog udruženja, čiji su članovi uvek spremni da pomognu drugima i iskažu solidarnost svima kojima je pomoć potrebna. „Pored toga što ste zaista aktivni i lepo se družite, drago nam je da negujete humanost i empatiju prema drugima, na čemu smo vam svi veoma zahvalni. Drago nam je što ste i ovoga puta, kao i krajem prošle godine, vrednu donaciju uputili Savezu za cerebralnu i dečiju paralizu i da je pomoć upućena licima kojima je ovakva donacija i najpotrebnija“, rekla je Stana Lukić podsetivši da su ovo već treća invalidska kolica koje „Stari Čukaričani“ doniraju Savezu.

Na izuzetno vrednom i značajnom poklonu, članovima čukaričkog udruženja, zahvalila se predsednica Saveza Dilbera Sarajlić, koja je istakla da organizacija ima više od 1100 članova i da im je prošla donacija bila od velikog značaja, a da će i ova kolica odmah biti upućena nekom od članova kojima je najneophodnije. Ona je izrazila veliku zahvalnost donatorima na sada već kontinuiranoj saradnji, kao i opštini Čukarica koja ih je povezala sa darodavcem i prepoznala potrebe udruženja.

Fadil Muća je preneo pozdrave članova udruženja i izrazio spremnost i želju da uvek budu podrška i aktivni učesnici u humanitarnim akcijama.

Dodeli donacije je prisustvovala i predsednica Društva za cerebralnu paralizu Čukarica Jelena Jovanović, koja deluje u okviru Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda. Društvo kontinuirano brine o potrebama članova sa teritorije opštine i ima izuzetnu saradnju sa opštinom Čukarica, istakla je u razgovoru Jelena Jovanović.

Pored prostora u Pančićevoj ulici na Dorćolu, gde članovi i volonteri, osobe sa cerebralnom paralizom rade i obavljaju određene poslove i aktivnosti, od marta meseca, ove godine, biće otvoren i potpuno renoviran i opremljen prostor u Sredačkoj ulici, koji će omogućiti osobama sa cerebralnom i dečijom paralizom, radno okupacionu terapiju i druženje uz pomoć stručnih lica i defektologa. U novom prostoru oni će izrađivati različite upotrebne predmete i baviti se kreativnim aktivnostima, družiti i provoditi deo dana i slobodnog vremena.

Tagovi:

Pročitajte još: