Pretraga
Close this search box.

Još jedan korak bliže izgradnji mosta između Novog Beograda i Čukarice

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da će Gradu Beogradu odobriti kredit do 17 miliona evra, za izgradnju pešačko-biciklističkog mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije preko Save.

Dodaje se da će datum odobrenja kredita biti 28. jun 2024. godine, kao i da čitav projekat košta 20 miliona evra, prenosi eKapija.

„Izgradnja pešačko-biciklističkog mosta preko reke Save deo je strateškog opredeljenja Grada da podstakne biciklizam kao čist vid transporta, poboljša dostupnost i poveže najnaseljenije područje Beograda (Novog Beograda) sa glavnom prirodnom rekreativnom zonom grada (Ada Ciganlija)“, piše u objavi EBRD.

Nedavno je predsednik Privremenog organa Grada Beorgada Aleksandar Šapić najavio da će izradnja pešačko biciklističkog mosta, koji će spojiti Novi Beograd od Bloka 70 do Ade Ciganlije, početi na proleće naredne godine.

On je dodao da će za taj posao biti potrebno oko 12 meseci.

„Tema pešačko biciklističkog mosta je godinama unazad bila aktuelna i nikada se nije uradilo više od reči ili manje-više ideje. Pre nekoliko dana potpisali smo protokol o finansiranju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, a vrednost projekta je između 15 i 17 miliona evra“, istakao je tada Šapić.

Tagovi:

Pročitajte još: