Pretraga
Close this search box.

JKP GRADSKA ČISTOĆA: Akcija suzbijanja krpelja na Čukarici

„Čistoća“ započinje jesenju akciju suzbijanja krpelja

.
JKP „Gradska čistoća“ započinje jesenju akciju suzbijanja krpelja na javnim površinama grada Beograda.

U sredu, 12. oktobra, ukoliko to vremenske prilike dozvole, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ će sprovoditi tretman suzbijanja krpelja. Tretmanom će biti obuhvaćene javne zelene površine Košutnjaka, Pionirskog grada, parka Bele vode, Lipovačke šume, Ade Ciganlije, Filmskog grada, Makiša, Topčidera.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad.

Tagovi:

Pročitajte još: