Pretraga
Close this search box.

Jedan od uhapšenih kavčana oslobođen za ubistvo navijača Rada na Čukarici

Pre dva dana u akciji MUP-a i BIA uhapšeni su Predrag P. (27), Danilo T. (29), Bogdan D. (29), Aleksandra Č. (29), Ognjen D. i Dejan R. (27) kom se sudilo za ubistvo navijača FK Rad sa Banjice Ognjena Žabica na Čukarici.

Prema saznanjima Kurira, Dejan R. je navijač Partizana sa oko 30 krivičnih dela u dosijeu, a za njim je sada bila raspisana potraga zbog krivičnog dela prinuda, piše Kurir.

Naime, Žanić je hladnokrvno ubijen u maju 2018. godine dok je sedeo u parku na Čukarici.

Dok je Ognjen sedeo na klupi, prišla su mu dvojica muškaraca, a zatim je jedan od njih izvukao pištolj i ispalio tri hica u Žanića. Mladić je u teškom stanju prevezen na Urgentni centar, a uprkos borbi lekara, ubrzo je preminuo.

Očevici su policiji ispričali da su videli muškarca starog oko 25 godina, obučenog u crnu majicu i pantalone, kako se udaljava iz parkića u kome je Žanić upucan.

Nakon nekoliko dana policija je privela Dejana R. i Aleksu Vasiljevića, koji je kasnije pronađen mrtav u svom stanu, zbog sumnje da su učestvovali u ovom ubistvu. Dvojica tada osumnjičenih su, inače, policiji bili odranije poznati zbog teških krivičnih dela.

– Aleksa je osuđivan zbog razbojništva, a Dejan zbog pokušaja ubistva zbog čega je odležao četiri godine – rekao je ranije Kurirov izvor iz istrage.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Dejana R. i Aleksu Vasiljevića od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića. Ovom odlukom Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz marta 2020. kojom je Dejan R. oslobođen optužbe i za ubistvo i za nedozvoljeno nošenje pištolja, a Vasiljević za ubistvo.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: