Pretraga
Close this search box.

Izložba sportskih trofeja i zastava osvojenih u zlatno doba gimnastike na Čukarici

U Sportskom centru Žarkovo otvorena je izložba sportskih trofeja i zastava osvojenih u zlatno doba gimnastike 70-ih godina prošlog veka.

Izložbu su posetili predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i pomoćnik predsednika Jovica Gostojić, koji su imali čast da ih sa neverovatnim sportskim uspesima upozna Jovica Grbić, jedan od vežbača, a kasnije i trenera u DTV Partizan, koji je nekada nosio takav naziv.

Izložbi su prisustvovali direktor Sportske organizacije Čukarica Zoran Malović i upravnik Sportskog centra Žarkovo Nikola Radunović.

Jovica Grbić rođen je 1939. godine i od najranijeg detinjstva iskazivao je sklonost ka sportu, naročito gimnastici. Jedan je od pokretača osnivanja DTV ,,Partizan“-Žarkovo i njegov istaknuti član kao vežbač sa brojnim najsvetlijim odličjima i trener koji je iznedrio generacije gimnastičara poznatih u Jugoslaviji. Univerzalni sportista veliku popularnost stekao je kao učesnik finalnog takmičenja za izbor ,,Mister Jugoslavije“ u bodi bildingu.

Zainteresovani građani mogu svake srede i petka od 9 do 12 časova da besplatnpo vide postavku u maloj sali Sportskog centra Žarkovo, Prote Milorada Pavlovića 54. Biće u prilici da pogledaju bogat sportski istorijat kojim se ponose starije generacije građana Čukarice, koje su se u to vreme masovno bavile sportom i nizale sportske uspehe.

Tagovi:

Pročitajte još: