Pretraga
Close this search box.

Izložba oslikanih tikvi i skulptura Radoslavke Lazić na Čukarici

Izložba oslikanih tikvi i skulptura Radoslavke Lazić „Zavičajne udavače“ biće otvorena u sredu, 18. oktobra u 18,30 časova, u galeriji Kulturnog centra „Čukarica“.

Kreacije ove umetnice svedoče o neumornoj potrazi za lepotom, emocijama i beskrajnim mogućnostima stvaralačkog izraza. Radoslavkini umetnički radovi njen su alter ego i njena avantura. Prema rečima istoričarke umetnosti, Aleksandre Tanić, Radoslavku Lazić možemo svrstati u red naivnih , samoukih umetnika koji svoju likovnu sintaksu grade na temeljima jedne spontane, intuitivne, unutrašnje struje, nezainteresovane za umetničke tendencije vremena u kome stvaraju.

Nakon decenija života u užurbanom Beogradu, Radoslavka Lazić, pesnikinja, vajarka i slikarka rešila je da se vrati u rodno selo Jabučje i posveti svojim umetničkim talentima. Svojom poezijom učestvovala je u humanitarnom projektu „Pokušaj da hodaš u mojim cipelama“, a zdravicama u manifestacijama poput: „Kosidba na Rajcu“, „Sajam šljive“ u Osečini i „Dragačevski sabor” u Guči. Pobednica je književnog konkursa „Vino je poezija u čaši“. Do sada je samostalne izložbe imala u biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu, kulturnim centrima „Čukarica“ i „Rakovica“ u Beogradu, Kulturnom centru „Ub“, gradskoj biblioteci u Ljigu, osnovnim školama u Jabučju i Lajkovcu, srednjoj školi u Lajkovcu i etno kući „Mile“, a izlagala je i Kulturnom centru „Hadži Ruvim“ u Lajkovcu. Član je Srpskog akademskog društva „Vizantija“, Pesničkog društva „Dimitrije Tucović“ i Književnog društva „Rakovica“.

Ovu neobičnu izložbu, u Kulturnom centru „Čukarica“ možete pogledati do 4. novembra

Tagovi:

Pročitajte još: