Pretraga
Close this search box.

Izloža „RASTOJANJA“ u Galeriji ’73 na Čukarici

Izložba digitalnih printova „Rastojanja” autorke Dunje Trutin, biće svečano otvorena u ponedeljak 7. oktobra u 19 časova u Galeriji `73.

„Vektori komunikacije mogu biti beleženi šematski, manje ili više precizno, analitično ili uopšteno, poprimajući prolazni ili trajni oblik. Kada opisuju prostorni raspored učesnika u jednom razgovoru, kao što je slučaj u seriji Foto-dijagrama, možemo ih tumačiti kao mape. Čitanjem legende i praćenjem linija interakcije, stičemo sliku o složenosti i dinamici određenog skupa, vezanog za konkretan trenutak. Nasuprot tome, kada se obris figure apstrahuje do geometrijskog oblika, a rastojanje između tačaka postane isključivo simbolično – slika se pretvara u dijagram. Time pregledno beleženje i kodiranje odnosa vodi ka formiranju baze ličnih, a istovremeno uopštenih, zapisa o svakodnevnim interakcijama“, reči su Dunje Trutin, autorke izložbe.

Dunja Trutin je završila studije vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti 2015. godine i doktorirala je na istom fakultetu 2024. godine, istražujući mogućnosti prostornog kodiranja društvenih odnosa u okviru projekta „Volumen interakcije”. Dobitnica je više nagrada za skulpturu i instalaciju, među kojima je i Nagrada Stevan Todorović na izložbi Pogledi 2023. godine u Galeriji ’73. Zaposlena je kao docent na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Izložba će trajati do 15. oktobra.

Tagovi:

Pročitajte još: