Pretraga
Close this search box.

IZ JUŽNE KOREJE NA BANOVO BRDO! Čukarički predstavio novo pojačanje

Čukarički je angažovao još jedno pojačanje za prolećni deo sezone, iz Južne Koreje stigao je ofanzivni vezista Đi-Un Jo.

Momak rođen 22. jula 2004. godine član je Daegua, iz kojeg je stigao u Čukarički na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa.

– Ovaj momak u Čukarički dolazi na preporuku Dejana Damjanovića, koji je dugo vremena proveo igrajući fudbal na visokom nivou u Južnoj Koreji. Pogledali smo ga, prepoznali talenat, biće ovde na pozajmici godinu dana, uz pravo da ga potom i otkupimo. Igra na poziciji boćnog ofanzivnog veznog, u poslednje vreme popularno „vinger“ – kazao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Đi-Un Jo je već zadužio dres sa brojem 13, odradio je testove u Zavodu za sport i medicinu rada, a putovaće sa ekipom na zimske pripreme na Kipar.

– Čuo sam ranije za srpsku ligu, s obzirom na to da su dva igrača iz Južne Koreje u ovoj zemlji, Hvang je član Crvene zvezde, a Jin-Ho Jo Novog Pazara. Predočeno mi je da Čukarički voli mlade igrače i da im daje šansu, zadovoljstvo mi je što sam postao član ovog kluba. Želim da se dokazujem u evropskom fudbalu, smatram da je ovo prvi i trenutno najbolji mogući korak zamene u tom smeru – kazao je Jo.

Pomenuo je potom i dvojicu idola, jedan od njih je Srbin.

– Aleksandar Kolarov. Znam i da je tokom karijere igrao za Čukarički. I naravno, Kajl Voker iz Mančester sitija. Prilično je jak, ujedno i izuzetno brz, uz to osvojio je gotovo sve moguće trofeje ove sezone.

Fk Čukarički

Čukarički je najpre sa pozajmice iz Smedereva vratio golmana Lazara Kaličanina, iz OFK Vršca ofanzivnog vezistu Uroša Miladinovića, a na istoj poziciji iz Novog Pazara Mitra Ergelaša.

Prvo pojačanje stiglo je takođe iz Novog Pazara, u klub se posle nekoliko godina vratio vezista Nemanja Milojević. U ponedeljak je na Banovo brdo stigao još jedan povratnik, napadač Slobodan Tedić, koji je prethodne tri i po godine zvanično bio član Mančester sitija.

Čukarički će u četvrtak otputovati na pripreme na Kipar, na ovom ostrvu u Sredozemnom moru boraviće do 1. februara. Brđani će u Limasolu odigrati i pet kontrolnih mečeva, prvog rivala za 22. januar još traže (jedan od kiparskih drugoligaša), a potom će igrati protiv ekipe AEZ Kakakiu 24. januara, četiri dana kasnije rival će biti Aratat Jermenija, 29. januara Voždovac, 31. januara Vojvodina.

Tagovi:

Pročitajte još: