„Inspiracija – 150 godina Sergeja Rahmanjinova“ na Čukarici

Kulturni centar „Čukarica“ muzičku sezonu započinje koncertom „Inspiracija – 150 godina Sergeja Rahmanjinova“ pijanistkinje Maje Rajković, koji će se održati u utorak, 5. septembra sa početkom u 19 časova.

Koncert je posvećen velikoj godišnjici – 150 godina od rođenja kompozitora Sergeja Rahmanjinova, koja se ove godine obeležava u celom svetu.

Maja Rajković je svoje prvo muzičko obrazovanje stekla u klasi Radmile Živković i Miroslave-Lili Petrović. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Konstantina Boginoa. Završila je Školu za visoko muzičko usavršavnje u Portogruaru (Italija) kod istog profesora, gde se usavršvavla u oblasti klavira i kamerne muzike. Magistrirala je u klasi Dušana Trbojevića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je i zaposlena kao redovni profesor na katedri za klavir. Od 1998-2010. predsednik je Muzičke omladine Beograda, a od 2001. potpredsednik MCNM (Mediterranean Collaboration of Musicians). Doktorirala na temi Polifoni način muzičkog mišljenja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Nastupala je sa orkestrima: New Jersey Capital Philharmonic Orchestra, Simfonijski orkestar Opere Astana, Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar RTS-a, Gudači Svetog Đorđa, gudački orkestar Dušan Skovran, Simfonijski orkestar RTCG…

Koncertirala je kao solista i kamerni muzičar u mnogim gradovima naše zemlje, ali i u Italiji , Nemačkoj, Engleskoj, SAD, Francuskoj, Grčkoj, Portugalu, Hrvatskoj, Mađarskoj, Albaniji, Luksemburgu, Kazahstanu…

Ulaz slobodan.

Tagovi:

Pročitajte još: