Pretraga
Close this search box.

(FOTO) IGRA ZMIJE I MAČKE Gmizavac snimljen na Čukarici, šta da radite ako se i vama desi slično

Zmija ne veća od pola metra bez vidljivih šara koje bi ukazivale na to da je otrovna, snimljena je danas u Ulici Petar Lumbarda u beogradskom naselju Žarkovo. Stanarka ove ulice naišla je na nesvakidašnji susret zmije sa mačkom i zabeležila „upoznavanje“ dveju životinja.

Foto: instagram mojbeograd

 

Kako možemo videti na snimku, mačka je veoma zbunjena i pokušava da dokuči šta je zapravo u pitanju. Takođe primećujemo noge prolaznice koja je samo prošla pored ove scene što je i preporuka da uradite.

Zmije ne treba dirati i ono što je takođe važno – ne treba ni ih ubijati, jer kao tvrde u JKP Veterina Beograd, u Beogradu nema otrovnica te ni nema razloga za strah.

Životinje ne znaju gde se završava priroda, a počinje grad

Ono što je bitno napomenuti pojava zmija u ovom periodu godine nije neuobičajena, saznajemo u JKP „Veterina Beograd“. To se dešava jer se menja vreme i tada se zmije pojavljuju i u gradskim sredinama, kako početkom proleća, tako i s jeseni.

Moguće je i da ih neko „donese“ ako je boravio u prirodi, verovatno tako što se zavuku u automobil, ispod blatobrana, haube u gepeku…

Šta da radimo kada naiđemo na zmiju

Za sve koji nisu upućeni, JKP „Veterina Beograd“ daje smernicu: ukoliko naiđu na zmiju u svojoj okolini, neka pozovu telefonom „Veterinu“. Kontakt telefon službe zoohigijene je 011 329-30-99, ovaj broj možete pozvati svakog radnog dana od 7 do 20 časa. Ostale dežurne kontakte možete pronaći na sajtu JKP „Veterina Beograd“.

Takođe, možete da se obratite i beogradskom Servisnom centru na 11011.

Naime, zmije su zaštićene vrste životinja i ne smeju se ubijati, naglašavaju u ovom javnom preduzeću. Nema konkretnih preporuka kako zadržati zmiju na prostoru gde se zatekla, osim da se ne dira i da se, ukoliko je moguće, zatvore vrata prostorije gde se ona nalazi.

Tagovi:

Pročitajte još: