Pretraga
Close this search box.

Hor „The International Belgrade Singers“ otvara 28. Muzičke susrete „Jesen na Čukarici“

Uponedeljak, 16. septembra sa početkom u 19 časova, Hor „The International Belgrade Singers“ koncertom „Sing&Dance“ otvara 28. Muzičke susrete „Jesen na Čukarici“.

Na programu su svetski hitovi i obrade tradicionalnih pesama.

Mešoviti hor sa humanitarnom misijom “The International Belgrade Singers” je osnovan 2012. godine. Tokom 12 godina postojanja kroz hor je prošlo više od 200 članova/pevača. Hor, koji trenutno broji oko 60 članova, čine predstavnici diplomatskog kora, međunarodne zajednice i ljubitelje horskog pevanja i već šest godina ga vodi Olga Biserčić, koja je master studije završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Bojana Suđića. Tokom karijere, Olga je sarađivala sa brojnim horovima i orkestrima. Dobila je nagradu „Vojislav Ilić“ za svoj dirigentski rad i izvođenje savremenih duhovnih kompozicija. Hor je nastupao u skoro svim salama širom Beograda, ali i u gradovima poput Novog Sada, Zaječara, Tršića, Loznice, Sombora i drugim mestima. Izvodi klasične i savremene horske kompozicije, koje su posebno aranžirane za hor, pružajući im osvežavajući zvuk.

Misija hora nadilazi granice muzike. Hor teži povezivanju i promociji različitih kultura kroz bogat repertoar koji obuhvata dela na engleskom, srpskom, italijanskom, francuskom, nemačkom, španskom i mnogim drugim jezicima.

Ulaz slobodan.

Tagovi:

Pročitajte još: