Pretraga
Close this search box.

Higijenski paketi za stanovnike nehigijenskog, neformalnog romskog naselja na Čukaričkoj padini

Ucilju prevencije zaraznih bolesti i zdravstvene zaštite stanovnika neformalnog romskog naselja na Čukaričkoj padini, članica Veća Gradske opštine Čukarica Stana Lukić i patronažna sestra Doma zdravlja “Dr Simo Milošević” Milica Izgarević obišle su danas ovo naselje i stanovnicima uručile higijenske pakete. Akciji su prisustvovale i koordinatorka za pitanja nacionalnih manjina Metija Kadrijević i pedagoški asistent u nastavi Surija Redžepi.

Higijenski paketi sadrže maske, šampone protiv vaši, sapune, četkice za zube, a obezbedila ih je Gradska opština Čukarica.

“Ovo je samo jedna u nizu akcija koje opština organizuje u saradnji sa čukaričkim Domom zdravlja, a sa ciljem da ukažemo stanovnicima neformalnog romskog naselja, posebno najmlađim i njihovim roditeljima, koliko je briga o higijeni važna za sprečavanje zaraznih bolesti i zaštitu opšteg zdravstvenog stanja. Ovom prilikom stanovnicima smo ukazali na opasnost od novog soja virusa COVID i na mere koje treba da poštuju kako bi se zaštitili i sprečili epidemiju”, rekla je Stana Lukić zahvalivši se na podršci patronažnoj službi Doma zdravlja u preventivnim akcijama u cilju zaštite zdravlja stanovnika naselja. „Higijenske pakete i preventivne savete dobili su krajem prošle godine i stanovnici romskog naselja u Sremčici, a slične akcije biće organizovane i tokom ove godine, sa ciljem podizanja svesti stanovništva i brige o zdravlju“, istakla je Stana Lukić.

Tagovi:

Pročitajte još: