Pretraga
Close this search box.

„Gradska čistoća” nastavlja akciju suzbijanja komaraca na Čukarici

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” danas i sutra nastavljaju tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Danas, od 18 časova do ponoći, ekipe će suzbijati odrasle forme komaraca uređajima sa zemlje na sledećim lokacijama: obala Umke, Ostružnica, Sremčica, Železnik.

Tretman će biti sproveden ukoliko vremenske prilike budu to dozvolile.

U utorak, 22. avgusta, od 18 časova do ponoći vršiće se suzbijanje odraslih komaraca uređajima sa zemlje na lokacijama: Sava, od Ostružničkog mosta ka mostu Gazela.

Preparate koje ekipe JKP-a „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Takođe, preparati su upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova,

Iz „Čistoće” apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije.

Tagovi:

Pročitajte još: