„Gradska čistoća” i danas nastavlja tretmane suzbijanja komaraca u ovim delovima Čukarice

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” i danas nastavlja sa akcijom suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

U petak 15. jula, u periodu od 20 časova do ponoći ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: Grocka uz Dunav, Brestovik, Pinosava, Avala, Beli Potok, Zuce, Rušanj, Umka, Ostružnica, Cvetanova ćuprija, Vojvode Vlahovića, Banjica, Stepa Stepanović, Braće Jerković, Medaković, ulice Braće Srnić, Indire Gandi, Sinjska, Tabanovačka, Vitanovačka i kružni put Voždovac.

Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Iz „Čistoće” apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

Tagovi:

Pročitajte još: