Pretraga
Close this search box.

Građani Čukarice imaju priliku da urede svoje zgrade

On je dodao da učesnici konkursa mogu biti stambene zajednice u svim (ili pojedinim) blokovskim celinama obuhvaćenim urbanističkom zonom XVII.

Pod sloganom „Prolećno uređenje za bolje raspoloženje“, beogradska opština Čukarica raspisala je Javni konkurs za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na unapređenju svojstava zgrade.

Stambene zajednice se mogu prijaviti do 3. aprila, izjavio je za Tanjug Nikola Aritonović, pomoćnik predsednika opštine Čukarica.

„Aktivnosti na unapređenju svojstava zgrade koje su predmet ovog Javnog konkursa podrazumevaju zamenu ulaznih vrata, molersko-farbarske radove na zajedničkim delovima zgrade i zamenu poštanskih sandučića“, rekao je Aritonović.

On je precizirao da ukupan iznos sredstava određen budžetom opštine za ovu namenu iznosi 30 milona dinara, PDV-om.

Prema njegovim rečima, sredstva za učešće u sufinansiranju aktivnosti na unapređenju svojstava zgrade koje obezbeđuje opština Čukarica iznose maksimalno 90 odsto od predračuna potrebnih finansijskih sredstava.

Maksimalan iznos sredstava po jednoj stambenoj zajednici koji obezbeđuje Gradska opština Čukarica je do 350.000 dinara sa PDV-om„, rekao je Aritonović.

On je dodao da učesnici konkursa mogu biti stambene zajednice u svim (ili pojedinim) blokovskim celinama obuhvaćenim urbanističkom zonom XVII.

„Rok za podnošenje prijave je do 3. aprila, a svi uslovi konkursa nalaze se na sajtu opštine“, istakao je Aritonović.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: