Pretraga
Close this search box.

„Generalna proba Nušića“ na Čukarici

Komedija „Generalna proba Nušića“ biće izvedena na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ u četvrtak, 4. aprila sa početkom u 19,30 časova.

Predstavu je, po tekstu Sandre Janković i Miljana Prljete, režirala Bojana Tušup.

Igraju: Bojana Tušup, Sandra Janković i Miroljub Turajlija.

Predstava „Generalna proba Nušića“ je vodviljska komedija. Priča prati reditelja Milutina i njegovu bivšu ženu, glumicu Anđu, koji rade u istom pozorištu. Anđa već sedam godina nije odigrala značajnu ulogu i bori se sa finansijskim problemima, a Milutin je pored svega toga i prezaduženi kockar. Da bi zaradili novac za osnovne troškove igraju zajedno predstave za decu po vrtićima. Izlaz iz problema im nudi Bane Pacov, kontroverzni biznismen i vlasnik lanca kladionica kome je reditelj dužan. Pacov im nudi novac da naprave predstavu, „Gospođu ministarku“, Branislava Nušića, ali pod jednim uslovom, koji će uneti dodatnu pometnju u njihove već komplikovane živote. Publika prati proces stvaranja predstave od prve probe do premijere. Rad na predstavi dovodi do usijanja ionako već komplikovane odnose. Ipak, posle niza peripetija, generalna proba je neočekivano uspešna i najavljuje hit predstavu.

U predstavi „Generalna proba Nušića“ publika ima priliku da vidi delove najpoznatijih scena iz Nušićeve komedije „Gospođa ministarka”, pa je ova predstava svojevrsni omaž čuvenom komediografu.

Cena karte: 800,00 dinara.

Tagovi:

Pročitajte još: