Pretraga
Close this search box.

(FOTO)Dani slovačke kulture Izložba „Šarm kovačičke naive“ u Galeriji ’73 na Čukarici

U okviru manifestacije „Dani slovačke kulture“ u Galeriji 73 u sredu 26. juna sa početkom u 18:00 časova svečano je otvorena izložba slika „Šarm kovačičke naive“. Autori izložbe su Zuzana Vereski, Pavel Hajka i Pavel Cicka.

Ova je svojevrsno predstavljanje umetnika iz Kovačice čije izložbe su organizovane u mnogim zemljama širom sveta.To je i prilika da se beogradska publika upozna sa radovima umetnika koji su više puta nagrađivani.

U ime domaćina zvanice pozdravila je direktorka Galerije 73 Mirela Pudar, koja je istakla važnost kulturne diplomatije kojoj ova institucija kulture sa Banovog brda poslednjih godina posvećuje posebnu pašnju. Ona se zahvalila gostima i najavila dalju saradnju kada je predstavljanje slovačkih umetnika i pitanju.

Prisutnu publiku u Galeriji 73 pozdravio je ambasador Slovačke Republike u Beogradu Mihal Pavuk koji je otvorio izložbu. Naveo je da će Ambasada Slovačke uvek biti otvorena za buduću saradnju kojom se jačaju i unapređuju veze dva prijateljska naroda.

Dani slovačke kultire u Galeriji 73 trajaće do 2. jula. Program manifestacije Dani slovačke kulture u Galeriji 73 podržan je od Gradske opštine Čukarica i Ambasade Slovačke Republike u Beogradu.

Tagovi:

Pročitajte još: