Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Završen festival „Letnji dan – Matija Ban“ na Čukarici

Muzičko-filmski festival na otvorenom „Letnji dan – Matija Ban“, završen je uz divan glas jedne od omiljenih srpskih džez pevačica, kompozitorki i tekstopisaca Lene Kovačević. U prijatnom ambijentu, u parku na Banovom brdu, u Požeškoj ulici, u subotu je na letnjoj sceni publika uživala u višečasovnom koncertu. Prvo je nastupio popularni crnogorski pevač i glumac Bojan Marović koji je na Čukaricu preneo divnu energiju „Sunčanih skala“ i Ohridskih festivala, a zatim je, uz ovacije prisutnih, dočekana Lena Kovačević.

Beograđani svih generacija i brojni gosti i turisti imali su priliku da, po sedmi put, uživaju u porodičnom festivalu koji je za njih pripremila Turistička organizacija Čukarica, kako u divnom koncertu na otvorenom , tako i u dečijoj predstavi sa animacijom koja je priređena nešto ranije, istog dana sa ciljem edukacije dece o kretanju u saobraćaju, na vrlo zabavan i upečatljiv način, što su najmlađi posetioci sjajno prihvatili.

Za vreme trajanja festivala, posetioci su bili u prilici da uživaju u multimedijalnoj izložbi „Pisma sa Banovca,“ autora Peđe Milojevića koja je posvećena velikanu, po kojem je Banovo brdo dobilo ime.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Čukarica Dragane Zec, letnje manifestacije se nastavljaju i uz podršku Ministarstva kulture biće organizovani letnji bioskopi na različitim destinacijama opštine Čukarica, a tačni datumi projekcija biće objavljeni tokom tekućeg meseca na sajtu https://cukarica.info/ i društvenim mrežama.

Tagovi:

Pročitajte još: