Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Uspešno završen prvi „Ironman” spektakl na Čukarici

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić uručio je danas medalje i pehare najboljim „Ironman” takmičarima. Ova trka održana je prvi put u Beogradu i okupila je 1.000 takmičara iz 60 država.

„Mts Ironman 70.3 Belgrade” trka, spektakl koji nije viđen u istoriji Srbije, postavio je srpsku prestonicu na međunarodnu mapu triatlona.

– Beograd je danas bio centar svetskog triatlona. Uprkos izuzetno teškim vremenskim uslovima, nije manjkalo entuzijazma i dobre energije, tako da je Srbija dobila prve „Ironman” pobednike. Bila je ovo organizaciono veoma zahtevna trka.

Zahvaljujem Gradu Beogradu, svim partnerima i sponzorima na podršci i pomoći, kako bi danas sve proteklo u najboljem redu.

Naš prioritet je bezbednost takmičara, a to smo i ostvarili. S obzirom na vremenske prilike, oni su zaista svi zaslužili ovu titulu – izjavio je Darko Savić, predsednik Upravnog odbora „Mts Ironman 70.3 Belgrade” trke.

Organizatori su posebno ponosni na to što je trka protekla u najboljem redu, bez povreda i incidenata na stazi, uz ogromno zadovoljstvo takmičara. S obzirom na otežane vremenske uslove, bezbednost učesnika i posetilaca bila je prioritet, te je najveća pažnja posvećena tom aspektu.

Triatlon, olimpijski i najbrže rastući sport na svetu, ovog septembra u Beogradu je dobio novu trku, iz kalendara prestižnog međunarodnog takmičenja „Ironman”.

Tagovi:

Pročitajte još: