Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Uručena priznanja povodom 50 godina Galerije `73 na Čukarici

Povodom jubileja Galerije `73, uručena su priznanja najzaslužnijim saradnicima, uz čiju podršku je ova kultna beogradska galerija u proteklom periodu realizovala značajne kulturne događaje u zemlji, ali i u inostranstvu. Iz godine u godinu, bogatim programskim sadržajima i zapaženim izložbama, Galerija `73 uspeva da i posle pola veka bude veoma važan činilac na savremenoj umetničkoj sceni. Ovogodišnja izložba Akademici-članovi LADE, realizovana u saradnji sa Srpskom akademojim nauka i umetnosti najbolji je pokazatelj.

I ove godine, povodom jubileja galerije, uručene su nagrade najznačajnijim pojedincima. Predsednik GO Čukarica g. Srđan Kolarić uručio je vredno priznanje Đorđu Kadijeviću, istoričaru umetnosti, filmskom reditelju i utemeljivaču Galerije 73.

U kategoriji „Popularizacija kulturnog nasleđa” nagrađeni su profesorka XIII beogradske gimnazije Gordana Ivetić i nastavnica Osnovne škole “Josif Pančić” Dragana Ristić Trajković.Ove nastavnice su doprinele da kultura i Galerija `73 budu dostupne deci čukaričkih škola. Zahvalnicu je dobila novinarka Radio Beograda Arijana Handan u sferi medijskog izveštavanja.

Posebna priznanja za posvećenost u radu i afirmaciji Galerije `73 dobile su Aleksandra Sredojević i Marina Veselinović, zaposlene u ovoj instituciji kulture.

Prema rečima direktorke Mirele Pudar Galerija `73 je održala kontinuitet zahvaljujući kvalitetu programskih aktivnosti kao i činjenici da je brigu o njoj preuzela Gradska opština Čukarica. Ona smatra da Galerija zauzima važno mesto na kulturnoj mapi Beograda i Srbije a poslednjih godina značajno je prisutna i u regionu.

Tagovi:

Pročitajte još: