Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Učenici iz Sarajeva u poseti Trinaestoj beogradskoj gimnaziji i opštini Čukarica

Učenici i profesori Prve gimnazije iz Sarajeva i Trinaeste beogradske gimnazije posetili su danas Gradsku opštinu Čukarica, gde ih je primio predsednik opštine Srđan Kolarić.

Gimnazijalci iz Sarajeva došli su u sedmodnevnu, uzvratnu posetu svojim drugarima sa Čukarice, a današnjom posetom opštini Čukarica započeće obilazak Beograda, sa kojim će ih upoznati njihovi domaćini. Saradnja je rezultat projekta „Superschools”, a učenici Trinaeste beogradske gimnazije,  boravili su u maju mesecu u Sarajevu i jedva su čekali da se ponovo sretnu sa prijateljima, koje su stekli.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić poželeo je dobrodošlicu gostima iz Sarajeva i, naravno, njihovim domaćinima istakavši da mu je drago da su učešćem u projektu, koji povezuje škole iz regiona, uspostavili ovu divnu saradnju i prijateljstvo, koje će sigurno trajati godinama.

„Naši gimnazijalci su u maju bili vaši gosti i koliko čujemo oduševljeni su vašim poznatim gostoprimstvom i atmosferom u gradu, a sada je na njima i nama red i želja da se i vi podjednako lepo osećate u Beogradu. Čukarica je ponosna na svoju gimaziju, na uspehe koju učenici i profesori generacijama postižu, i uvek smo spremni da podržimo inicijativu i saradnju naše Gimnazije sa drugim školama. Veoma nas je obradovala vaša saradnja i verujemo da će se ona produbiti u različitim oblastima, a mi kao opština smo spremni da pomognemo da vašu dalju saradnju i planove podržimo. Zahvaljujem se i profesorima i direktoru koji su nas pozvali da zajedno budemo deo vašeg druženja i želimo vam da se lepo provedete i uživate u našem gradu sa svojim domaćinima“, istakao je predsednik Kolarić.

Na prijemu se zahvalio direktor Trinaeste beogradske gimnazije Bojan Vučković, koji je rekao da su i profesori i deca divno dočekani u Sarajevu i da su jedva čekali da se ponovo vide, te da je to tek početak jednog lepog prijateljstva i saradnje dve škole.

Tokom nedelje učenici će obići najvažnije znamenitosti Beograda, a biće smešteni u porodičnom okruženju učenika Trinaeste gimnazije sa Banovog brda.

Tagovi:

Pročitajte još: