Pretraga
Close this search box.

(FOTO) U toku velika akcija uklanjanja divljih deponija sa više lokacija na teritoriji Čukarice

Gradska opština Čukarica, u saradnji sa JKP „Gradska čistoća“, tokom ove nedelje sprovodi veliku akciju uklanjanja divljih deponija sa više lokacija na teritoriji Čukarice. Od početka nedelje, uklonjen je nagomilani otpad i šut sa 8 lokacija, a planirano je da do kraja nedelje budu očišćene deponije na ukupno 19 lokacija na teritoriji opštine.

„Na inicijativu opštine, prema utvrđenom planu, ekipe „Gradske čistoće“ već su očistile i uklonile deponije koje su se nalazile na putu od Ostružnice prema Velikoj Moštanici, sa leve strane kod česme, kao i na potezu od Sremčice ka Velikoj Moštanici, a takođe je uklonjena i deponija koja je bila na lokaciji kod Novog obrenovačkog puta u Ulici Bore Stankovića“, rekao je Aleksandar Blagojević, član Veća Opštinskog veća, ističući da je planirano da tokom akcije bude uklonjeno preko 3200 kubnih metara otpada.

„Trudili smo se da ovom akcijom obuhvatimo što više lokacija, pa i ovoga puta apelujemo na građane da poštuju komunalni red i ne stvaraju nove divlje deponije“, rekao je Aleksandar Blagojević.

Akcijom je predviđeno da budu uklonjene i deponije na Ibarskoj magistrali kod toplane, deponija na ulazu u Železnik sa Ibarske magistrale, kao i divlja deponija na lokaciji kod stadiona FK „Čukarički“ i na još nekoliko utvrđenih lokacija na teritoriji Čukarice.

Tagovi:

Pročitajte još: