Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Sportski klub „Singidunum“ za decu i mlade sa posebnim potrebama obeležio dve decenije postojanja na Čukarici

„Više sporta za decu sa posebnim potrebama“, naziv je okruglog stola, kojim je danas sportski klub „Singidunum“ proslavio dve decenije rada, sa ciljem da uključi decu i mlade sa posebnim poterebama u različite sportske aktivnosti i inkluzivno druženje. Okrugli sto sa međunarodnim učešćem, kao i prezentacija aktivnosti i rada sportskog kluba „Singidunum“ održani su u sali Fakulteta za fizičku kulturu i sport, a u ime opštine Čukarica, prisustvovao je član Veća za oblast sporta Slaviša Šotra.

„ Drago mi je da da smo u prilici zajedno da obeležimo vaš jubilej-dve decenije postojanja, iza kojih stoji veliki trud, rad i zalaganje svih da deca i mladi sa posebnim potrebama budu aktivni takmičari i sportisti, da zavole sport i da on postane neizostavni deo njihovih života. Zahvaljujem se trenerima i klubu koji su u tome zaista uspeli, a što potvrđuju medalje i odličja osvojena na Specijalnoj olimpijadi u konkurenciji vrlikog broja zemalja. Stručan pristup radu sa decom i mladima, pažnja, ljubav i posvećenost putokaz su za uspeh i radost svih, a opština Čukarica je ovu dobru misiju prepoznala i podrška vašem radu je uvek prisutna. “,rekao je Šotra čestitajući jubilej,trenerima, klubu i mladima koji učestvuju u sportskim aktivnostima.

Predsednica kluba Singidunum Anđelka Branković se zahvalila svim prisutnim na podršci tokom ovih godina, a posebno Gradskoj opštini Čukarica za dugogodišnju izuzetnu saradnju, krovnoj organizaciji Specijalnoj olimpijadi, kao i Hemijsko-prehrambeno tehnološkoj školi, Fakultetu za fizičku kulturu i sport i naravno deci, mladima i kolektivu ŠOSO „Sveti Sava „ na Umci, odakle je i potekla ideja da se organizuje rad. Ona je podsetila na značaj učešća Unified tima na Specijalnim olimpijadama i međunarodnim takmičenjima, gde su deca inkluzivno uključena i gde stiču samopouzdanje i iskustva, kao i poznanstva iz celog sveta, a istakla je i značaj podrške koju imaju od baze volontera.

Tagovi:

Pročitajte još: