Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Sastanak sa privrednicima iz Slovenije na Čukarici

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić ugostio je danas privrednike iz Slovenije, kojima je predstavio projekat „Makiško polje“. Sastanku su prisustvovali član Opštinskog veća Nikola Đukanović i šef kabineta predsednika Nada Marković.

Predsednik Kolarić je istakao da se „Makiško polje“ prostire na površini od 682 hektara i da je ovaj krucijalan projekat otvoren za nove investicije i nova radna mesta, što je prioritet Gradske opštine Čukarica.

„Plan detaljne regulacije Makiškog polja je usvojen, urađena je eksproprijacija za prvu liniju metroa, a radovi na projektu izgradnje infrastrukture i nasipanja platoa za depo beogradskog metroa su već naveliko odmakli. Urađena je eksproprijacija i za glavnu saobraćajnicu, a u junu mesecu već kreću radovi na izgradnji iste“, naglasio je Kolarić.

On je upoznao privrednike iz Slovenije da se Makiško polje nalazi uz samu ranžirnu stanicu koja služi za transport robe i na 10 minuta vožnje od centra Beograda. Makiško polje se oslanja na obilaznicu oko Beograda, a reka Sava je udaljena samo 500 metara, gde je predviđeno buduće pristanište. Osim prednosti koje pruža železnički, drumski i rečni saobraćaj, treba istaći da je aerodrom u Beogradu udaljen samo 9 km od Makiškog polja, ističe Kolarić.

„Biće to grad u gradu za novih 30.000 stanovnika i omogućiće otvaranje 40.000 novih radnih mesta“, poručio je Kolarić.

Tagovi:

Pročitajte još: