Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Sanacija dečjeg igrališta na Čukaričkoj padini

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica, ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“ počele su radove na na sanaciji dečjeg igrališta u ulici Lazarevački drum 6a-6e na Čukaričkoj padini. Radovi će obuhvatiti površinu od 791 m2 sa sadržajima namenjenim dečjoj igri, ali i ugodnom boravku odraslih. Novoprojektovanim rešenjem, u skladu sa potrebama korisnika, kao i karakteristikama predmetnog prostora i neposrednog okruženja, pored obnove igrališta za decu, predviđa se sanacija i pešačkih staza.

Radove na uređenju dečjeg igrališta na Čukaričkoj padini obišli su predsednik Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i član Opštinskog veća Dejan Josifoski.

„Od dečjih rekvizita planirana je ugradnja ljuljaške sa dva gumena sedišta, dve njihalice i jedna vrteška, a biće formirana i razvojno edukativna igra „Ježeva kućica“. Ispod rekvizita biće postavljena tartan podloga za bezbednu igru dece, a sve će biti u skladu sa važećim standardima i Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta. Sva oprema i sprave su sertifikovane, kao i podloga, tako da će svi korisnici ovog dečjeg igrališta biti apsolutno zaštićeni. S obzirom na to da je kompletna javna zelena površina okružena pristupnim putem za interventna vozila i parking prostorom, da bi se dodatno osigurala bezbednost, predviđeno je postavljanje zaštitne ograde“, istakao je Nikola Aritonović.

Član Veća Dejan Josifoski je kazao da je usled parkiranja vozila obodom predmetne površine, uz pristupni put za interventna vozila planirano postavljanje 44 komada zaštitnih metalnih stubića. On je dodao da je od parkovskog mobilijara planirana ugradnja pet betonskih klupa sa naslonom i dve betonske đubrijere, kao i da će nakon građevinskih radova biti izvršena obnova travnjaka setvom travnog semena.

„Verujem da će po završetku radova ovo igralište biti mesto zabave i okupljanja dece i odraslih žitelja Čukaričke padine. Veoma nam je važno da naši mališani imaju bezbedno i inspirativno mesto, gde mogu da se druže, igraju i razvijaju svoje veštine i maštu“, poručio je Aritonović dodajući da je ukupna vrednost radova na sanaciji dečjeg igrališta oko 5.279.166,07 dinara.

Predsednik je najavio da će opština iz svog budžeta finansirati sanaciju još dva dečja igrališta na Čukarici.

„Do kraja godine Gradska opština Čukarica će sanirati dečja igrališta u Ulici Nedeljka Čabrinovića na Banovom brdu, kao i park u centru naselja Ostružnica. Ove dečje oaze će biti uređene u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta, u pogledu ispunjenja svih zahteva za bezbednost dečjih igrališta po pitanju opreme, materijala, projektovanja i izrade samog igrališta, a koji su zasnovani na evropskim standardima. Nastojaćemo da uređujemo što više dečjih igrališta, jer nam je cilj da sva deca imaju mesta za igru, druženje i siguran razvoj“, poručio je Aritonović.

Tagovi:

Pročitajte još: