Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Prvo regionalno savetovanje pčelara Beogradskog regiona u sali Gradske opštine Čukarica

Prvo regionalno savetovanje pčelara Beogradskog regiona u organizaciji Beogradskog udruženja pčelara, a uz podršku Gradske opštine Čukarica, održano je u sali opštine.

Skup je otvorio član Veća Nikola Đukanović, koji se zahvalio pčlelarima, predavačima i članovima udruženja istakavši da je pčelarstvo oblast koja se poslednjih godina intenzivno razvija, i da je interesovanje mladih da nauče da se bave ovom oblašću sve veća.

„Zato smo, zajedno sa Udruženjem pčelara i iskusnim i stručnim predavačima, želeli da na pravi način informišemo i uputimo sve koji o pčelarstvu i pčelama žele da znaju više“, rekao je Nikola Đukanović.

Prisutni su imali priliku da saznaju brojne informacije i naučno potkrepljena saznanja, koja su izložena na veoma interesantan način.

O pčelarstvu, kroz konkretne savete budućim i aktivnim pčelarima, govorili su predsednik Beogradskog udruženja pčelara Stanko Rajić, kao i dr Slobodan Dolašević, dok je profesionalni pčelar Aco Vujović dao savete kako uspešno pčelariti sa velikim brojem košnica. On je, ovom prilikom, prisutnima predstavio i nekoliko svojih izuma, koji su se pokazali veoma korisnim u pčelarstvu, i to od utovara košnica do topljenja voska.

Tagovi:

Pročitajte još: