Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Proširenje kapaciteta vrtića „Bubamara“ na Čukarici

U sklopu kompletne adaptacije Mesne zajednice „Rušanj“, renoviran je prostor za potrebe proširenja kapaciteta Predškolske ustanove Čukarica u okviru vrtića „Bubamara“. Naime, Predškolska ustanova Čukarica za sve vreme postojanja nije imala grupu za decu jaslenog uzrasta u naselju Rušanj, te će na veliko zadovoljstvo roditelja u kompletno rekonstruisanom prostoru končano biti formirana jaslena grupa.

Adaptiran prostor su obišli predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, članica Opštinskog veća Stana Lukić i direktorka Predškolske ustanove Čukarica Biljana Gajić.

“Na ovaj način, Gradska opština Čukarica, u dogovoru sa PU Čukarica, će izaći u susret roditeljima koji su zaposleni, a koji su do sada bili primorani da decu uzrasta do tri godine vode u vrtiće van Rušnja. Najbliži vrtić u koji su roditelji vodili decu jaslenog uzrasta je vrtić „Sanjalica“ na Ceraku, što je veoma udaljeno od Rušnja. Otvaranjem novih vrtića i proširenjem njihovih kapaciteta deci dajemo mogućnost da dobiju pravo vaspitanje i obrazovanje u predškolskom uzrastu, a ovo je i jedan od načina kako rešavamo problem lista čekanja na mesto u vrtićima“, istakao je predsednik Kolarić.

Direktorka Predškolske ustanove Čukarica Biljana Gajić se zahvalila na stalnoj podršci Gradskoj opštini Čukarica, a sve sa ciljem da uslovi za boravak najmlađih budu daleko kvalitetniji.

„Objekat je u pripremi, te je u toku je verifikacija jedne jaslene grupe u vrtiću „Bubamara“. Kada se okonča nadzor prosvetne inspekcije, nakon toga se vrši upis dece i prijem. Takođe, očekujemo i prijem u stalni radni odnos kadrova svih struktura“, kazala je Biljana Gajić.

Tagovi:

Pročitajte još: