Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Preventivnom akcijom u MZ „Žarkovo“ sa Čukarice obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa

Čukaričani su danas imali priliku da provere nivo šećera u krvi i krvni pritisak, tokom akcije koju su povodom, 14. novembra – Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, u prostoru MZ „Žarkovo,“ organizovali Gradska opština Čukarica i Dom zdravlja „Dr Simo Milošević.“

Akciji je danas u ime Gradske opštine Čukarica prisustvovala i članica Veća Stana Lukić, koja je istakla važnost preventivnih pregleda, kako bi se bolest prepoznala na vreme i adekvatnom terapijom sprečile komplikacije.

„Drago nam je da je današnju akciju posetio veliki broj naših sugrađana, posebno mlađih, koji su činili čak 40 odsto od ukupnog broja koji su se odazvali. Oni su, pored provere statusa šećera i krvnog pritiska, imali priliku da dobiju i savete o zdravim stilovima života“, rekla je Stana Lukić.

Dijabetes je jedna od najčešćih hroničnih bolesti i imajući u vidu da se simptomi često slabo uočavaju, bitno je na vreme prepoznati simptome, koji često i nisu lako uočljivi, pa mnogi nisu ni svesni da žive sa dijabetesom.

Akciji su prisustvovale i koordinatorka Gradske opštine Čukarica za rodnu ravnoppravnost Nada Jelić i Svetlana Gavrilović i sestre Patronažne službe Doma zdravlja Čukarica.

Tagovi:

Pročitajte još: