Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Predsednik Vučić obišao novoizgradjeni Nacionalni trening centar na Čukarici

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni Nacionalni trening centar – Multifunkcionalnu dvoranu u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije na Košutnjaku koji predstavlja najmoderniji objekat te vrste u zemlji i regionu.

Multifunkcionalnu dvoranu ukupne neto površine 15.179,65 kvadratnih metara Vučić je obišao zajedno sa ministrom sporta Zoranom Gajićem, ministrom finansija Sinišom Malim, gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem, predsednikom Gradske opštine Čukarica Srđanom Kolarićem i dvostrukom olimpijskom šamiponkom u tekvondou Milicom Mandić.

Predsednik Vučić je tokom obilaska istakao da naši sportisti sada imaju najbolje uslove, da je ovo jedan od najboljih objekata u Srbiji i regionu, kao i da je uloženo 20 miliona evra u ceo kompleks. Najavio je i nova ulaganja, a sportistima poželeo sreću na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, da donesu najmanje 10 medalja i poručio da će za svako osvojeno zlato uslediti nagrada od 200.000 evra.

„I zato vas samo molim da svom svojom snagom, energijom budete posvećeni. Vi jeste primer našim mladim ljudima, u vas gledaju naša deca i što više vi uspeha imate to ćete im biti i veći idoli. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu zemlju”, rekao je Vučić sportistima koji su ga dočekali u novom trening centru.

On je zahvalio trenerima i svima koji brinu o našim sportistima. „Beskrajno hvala na ogromnom angažmanu, na velikom trudu i mi ćemo nastaviti da ulažemo i verujem da ćemo do 2027. još mnogo vas obradovati potpuno novim sadržajima, potpuno novim dvoranama i siguran sam da ćete doneti još bolje rezultate”, poručio je Vučić.

U Nacionalnom trening-centru, Vučić je obišao sale za džudo, rvanje, tekvondo, streljanu, kao i sportsko-medicinski centar i istakao da su za njega ovo najlepše sportske prostorije koje imamo u Srbiji. Najavio je da će se praviti dvorane i u Carevoj ćupriji i u Mirijevu, a da će se raditi posebna dvorana za boksere.

Planom rada Nacionalnog trening centra – Multifunkcionalna dvorana predviđeno je da se u objektu obezbede uslovi da se perspektivnim i vrhunskim sportistima, reprezentativcima kroz pripremne mečeve, sparinge, treninge i takmičenja obezbede uslovi za postizanje što boljih rezultata. Izgrađena je u skladu sa svim ekološkim standardima, za potrebe održavanja međunarodnih takmičenja i trenažni proces uz korišćenje prostornih i tehničkih uslova koje nema nijedan drugi objekat na teritoriji Srbije. Izdvaja se deo medicinskog bloka za rehabilitaciju i oporavak vrhunskih sportista.

Poseduje i salu za sportove s loptom, kao i sadržaje za medicinu sporta, zone za relaksaciju, teretane i zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima. Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove u okviru podzemne etaže objekat poseduje i 146 parking-mesta od kojih je sedam za osobe s invaliditetom. Streljana sadrži 10 streljačkih mesta na 10 metara, 25 m, 50 m za vazdušno i malokalibarsko oružje, olimpijske discipline, opremljena elektronskim metama marke SUIS. Multi sala površine 1.054,94 metara kvadratnih namenjena je grupnim sportovima s loptom i u okviru sale smeštene su tribine, teren za odbojku, košarku i futsal. Uz multi salu je i propratni neophodni sadržaj: muške i ženske svlačionice sa sanitarnim čvorovima i tuševima, kao i svlačionice za osobe s invaliditetom. Teretana površine 530,75 kvadratnih metara namenjena je prevashodno reprezentativnim i olimpijskim selekcijama, a onda i ostalim sportistima i rekreativcima. Projektovana je po ugledu na najmodernije olimpijske centre.

Tagovi:

Pročitajte još: