Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Predsednik opštine Srđan Kolarić obišao radove na rekonstrukciji Doma zdravlja na Čukarici

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i v.d. direktora Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ dr Milena Novaković obišli su danas radove na kompletnoj rekonstrukciji zdravstvene stanice u Železniku. U razgovoru sa predstavnicima izvođača radova konstantovano je da se radovi odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom.

„Radujemo se da će 35.000 građana, koji imaju aktivne kartone u ovom domu zdravlja, naredne godine moći primarnu zdravstvenu zaštitu da ostvaruju u savremenom i funkcionalnom objektu, koji poseduje neophodne uslove za adekvatno lečenje pacijenata i rad zaposlenih“, istakao je predsednik naglašavajući da su zahvaljujući dobroj saradnji institucija kompletno adaptirane ambulante u Ostružnici i Velikoj Moštanici.

Jedan deo objekta u Železniku izgrađen je još 1948. godine, a drugi deo 1965. godine i za sve ovo vreme nije rađena rekonstrukcija, već samo tekuće održavanje. Na inicijativu Gradske opštine Čukarica urađen je projekat rekonstrukcije ovog objekta, a izvođenje radova finansira Ministarstvo za javna ulaganja RS.

Zdravstvena stanica koja se nalazi u Ulici srpskih vladara 10 (Titova 10) se sastoji od jedne podzemne etaže, prizemlja i dve nadzemne etaže, ukupne bruto površine 3.951 m².

Obilasku su prisustvovali pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Petar mandić i šef kabineta predsednika Nada Marković.

Tagovi:

Pročitajte još: