Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Položeni venci u ova dva naselja na Čukarici za pale borce u Drugom svetskom ratu

Polaganjem venaca na spomenike palim borcima u Ostružnici i Železniku obeležena je 79. godišnjica od oslobođenja ovih čukaričkih naselja u Drugom Svetskom ratu.
U ime Gradske opštine Čukarica, venac su na spomenik palim borcima u Ostružnici položili predsednik Srđan Kolarić i zamenik predsednika Branislav Ćelić.
Minutom ćutanja i polaganjem venaca, počast palim oslobodiocima Ostružnice odale su delegacije mesnih odbora SUBNOR-a Ostružnica, Umka i Sremčica, Udruženja penzionera Ostružnice, Mesnog odbora Srpske napredne stranke Ostružnica i Mesne organizacije Socijalističke partije Srbije Ostružnica.
U kulturno-umetničkom programu učestvovali su mališani iz vrtića „Maštalica“, Osnovne škole „Karađorđe“ i KUD „Milorad Pantić“.
Na spomenik palim borcima u Železniku u ime Gradske opštine Čukarica počast hrabrim borcima odali su i vence položili pomoćnik predsednika Jovica Gostojić i član Opštinskog veća Aleksandar Blagojević.
Vence su položile i delegacije mesnih odbora SUBNOR Stari Železnik i Novi Železnik, Šeste ličke proleterske udarne divizije „Nikola Tesla“ i Udruženja potomaka ratnika 1912-20. Železnik.

Tagovi:

Pročitajte još: