(FOTO) Počeo Letnji sportsko-obrazovni kamp „Čukarica 2023“

Prva grupa čukaričkih osnovaca uzrasta od 10 do 12 godina stigla je ovog jutra na petodnevno druženje u Letnji sportsko-obrazovni kamp „Čukarica 2023“. Letnji kamp na Adi Ciganliji već četvrti put organizuje Kancelarija za mlade opštine Čukarica, sa ciljem da mališanima ulepša letnji raspust i pruži im priliku da nauče neke nove veštine i steknu nova prijateljstva.

Mališane su u kampu dočekali animatori Udruženja „Moj super raspust“, a prva aktivnost u kojoj su imali prilike da se oprobaju je bilo veslanje u zmajevim čamcima. Treneri veslanja su ih upoznali sa pravilima ponašanja u čamcu i tehnikom veslanja, te su osnovci vrlo brzo napravili prve zaveslaje. Potom su usledile sportske aktivnosti poput fudbala, basketa i odbojke, prvi plesni koraci u zajedničkoj koreografiji, a do kraja dana su naučili i nove reči grčkog jezika. Osveženje od letnjih vrućina, deca su našla na Beogradskom moru, a kako bi se što bolje povezali sa prirodom, savladali su orijentiring.

U narednim danima, čukarički osnovci će uživati u plesovima, streljaštvu, mačevanju, atletici, trčanju, mini pikadu, igrama „Povuci-potegni“ i „Između dve vatre“, ali će i naučiti kako da se snalaze u prirodi, postavljaju šatore, zaklon i osnovne izviđačke tehnike.

 

Letnji sportsko-obrazovni kamp „Čukarica 2023“ održava se u četiri grupe, koje će se do 25. avgusta svakog ponedeljka smenjivati na Adi Ciganliji. Za sve učesnike kampa, kao i ranijih godina, na kraju manifestacije biće organizovano i zajedničko druženje uz vatromet, predstavu i pesmu.

Tagovi:

Pročitajte još: