Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Počeo 32. Zimski fudbalski turnir „Čukarica 2024“

Tradicionalni Zimski fudbalski turnir “Čukarica 2024”, koji se održava 32. put u organizaciji Gradske opštine Čukarica, Sportskog saveza Čukarica, i uz podršku Fudbalskog saveza Beograda, počeo je danas utakmicom između FK „Dunavac“ i FK „Železnik 1930“. Susret je završen rezultatom 4:2 u korist Dunavca. Do kraja dana na terenima FSB na Adi Ciganliji odigrane su još tri utakmice, a turnir će se igrati svakog vikenda do finalnog susreta, 24. februara.

Početni udarac na utakmici između FK „Umka“ i FK „BSK 1926“ izveli su predsednica Skupštine opštine Čukarica Lidija Jovanović i fudbalska legenda i dvostruki promoter turnira Stanislav Karasi.

Otvorivši ovogodišnji turnir, direktor Slaviša Šotra je istakao da na njemu učestvuje šesnaest ekipa, deset sa Čukarice, pet iz ostalih beogradskih opština i prošlogodišnji pobednik FK „Hajduk“ iz Divoša.

„Zimski fudbalski turnir je jedan od najvećih amaterskih turnira u Beogradu, a slobodno mogu reći i u Srbiji. Turnir je jedinstven, jer je nastao sa idejom da utakmicama u zimskom periodu omogući amaterskim klubovima da se pripreme pred predstojeće prvenstvo, a tradiciju i kvalitet je sačuvao do danas. Najvažnije je da postoji fer-plej i da se igrači ponašaju sportski i korektno“, istakao je Slaviša Šotra.

Svečanom otvaranju Zimskog fudbalskog turnira prisustvovali su generalni sekretar FSB Miloš Mirković i generalni sekretar Sportskog saveza Čukarica Darko Stojanović.

Promoter ovogodišnjeg turnira je naš proslavljeni fudbaler Nikola Lazetić.

Tagovi:

Pročitajte još: