Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Otvoreno prvenstvo Beograda u skokovima sa male tramboline na Čukarici

Otvoreno prvenstvo Beograda u skokovima sa male tramboline održaće se 11. novembra u Hali sportova „Žarkovo” u 9 časova, a osim takmičara iz Srbije nastupiće i takmičari iz Slovenije, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Ovaj segment gimnastičkog vežbanja zbog svoje atraktivnosti postaje sve popularniji u sokolskim društvima kako u zemlji tako i u inostranstvu, pa sekcije u sokolskim društvima, članovima Sokolskog saveza Beograda i Sokolskog saveza Srbije, koji bave se skokovima sa male tramboline, iz godine u godinu postaju sve kvalitetnije i sve brojnije.

Takmičenje će biti organizovano u svim kategorijama (mlađi pioniri, pioniri, kadeti, juniori, seniori) u muškoj i ženskoj konkurenciji u pojedinačnim i grupnim nastupima.

Svakoj kategoriji će biti zadati skokovi prilagođeni uzrastu, kao i slobodni skok koji će biti ocenjivan. Pobednici u svim kategorijama će za učešće dobiti medalje, pehare i diplome. Za ovo takmičenje iz godine u godinu vlada veliko interesovanje među sokolskim društvima iz zemlje i inostranstva, kao i među gimnastičkim klubovima. U proteklim godinama nastupali su takmičari iz Srbije, Slovačke, Češke, Slovenije i Bugarske, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još: