Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Održane radionice „Vežbe samoodbrane“ na Čukarici

Nakon tribina posvećenih sprečavanju i borbi protiv porodičnog i svakog drugog oblika nasilja, Savet za rodnu ravnopravnost Gradske opštine Čukarica organizovao je radionicu na kojoj su predstavljene tehnike i vežbe samoodbrane. U Sportskom centru Žarkovo zainteresovani polaznici, među kojima su bili učenici osnovnih i srednjih škola sa Čukarice, imali su priliku da kroz pokazne vežbe nauče kako da se adekvatno odbrane od napasnika i sačuvaju svoje fizičko i mentalno zdravlje. Ovim tehnikama polaznike obuke su podučavali stručni treneri Aikido akademije „Braca Stajić“.

Pre početka održavanja radionice, prisutne je pozdravila članica Veća i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Stana Lukić koja je istakla da je današnja radionica jedna u nizu akcija organizovana u cilju sprečavanja nasilja. Stana Lukić je kazala da će radionice osim naučenih tehnika samoodbrane pomoći polaznicima da steknu samopouzdanje u sebe i nauče da adekvatno reaguju i odbrane se od eventualnih nasilnika.

Tom prilikom, posebno se zahvalila Aikido akademiji „Braca Stajić“ koja je svojim učešćem podržala kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama„ u okviru koje su polaznici radionice imali priliku da saznaju kako se kroz vežbe samoodbrane usklađuje koordinacija pokreta, stiče smirenost i važno samopouzdanje, te tehnike blokiranja koje su ključne u suprostavljanju nasilnicima“.

Radionici je prisustvovala i koordinatorka Saveta Nada Jelić, a ovom prilikom istaknuto je i da je jedan od predloga u cilju preventive vršnjačkog i drugih oblika nasilja uvođenje sličnih radionica časova samoodbrane koji bi se održavali u okviru nastave fizičkog vaspitanja ili kao izborni predmet u školama.

Tagovi:

Pročitajte još: