Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Održana trideseta „Trka za srećnije detinjstvo“ na Čukarici

Sa željom da pomognu svojim vršnjacima, kojima je potrebna podrška i učestvuju u sportskom takmičenju, učenici čukaričkih škola okupili su se i ove godine, zajedno sa Crvenim krstom Čukarica, učestvujući u tradicionalnoj „Trci za srećnije detinjstvo“. Dugogodišnju sportsko- humanitarnu akciju, u kojoj mladi pokazuju solidarnost i podršku svojima drugarima i prikupljena sredstva od prodaje startnih brojeva u trci usmeravaju za bolesnu i socijalno ugroženu decu sa Čukarice, na osnovu predloga škola, trideseti put organizuje Crveni krst Čukaraica na stadionu u Košutnjaku.

Podršku akciji i ove godine dala je i Gradska opština Čukarica, a sve učesnike su pozdravili i najuspešnijim medalje uručili pomoćnik predsednika opštine Čukarica Jovica Gostojić, član Veća Aleksandar Blagojević i predsednik Crvenog krsta Čukarica dr Milenko Čurović. Ovogodišnja akcija je bila najveća do sada, u 46 trka učestvovalo je preko 1000 takmičara, a zlatne, srebrne i bronzane medalje osvojilo je 139 takmičara.

Pored roditelja i drugara, koji su u velikom broju navijali za mlade takmičare, manifestaciju je podržao i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Dom zdravlja „Dr Simo Milošević“, novi volonteri Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i omladinci Crvenog krsta Čukarica.

Tagovi:

Pročitajte još: