Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Održana „OLIMPIJADA STARIH SPORTOVA“ na Čukarici

Žitelji Rušnja i njihovi gosti uživali su u nedelju, u dvorištu škole „Aca Milosavljević,“ u tradicionalnim dečijim igrama, sportskim nadmetanjima i viteškim veštinama, učestvujući u, već tradicionalnoj „Olimpijadi starih sportova“ koja je po treći put održana u Rušnju.

I ovoga puta, uz dobro raspoloženje i spremnost da se oprobaju i zabave uz pomalo zaboravljene igre i discipline, kao što su skakanje u džakovima, bacanje kamena s ramena ili nadvlačenje konopca, deca i roditelji, iz Rušnja i drugih delova Čukarice i Beograda okupili su se i proveli jedan nezaboravan dan.

Ovu manifestaciju, uz podršku opštine Čukarica, pokrenulo je i osmislilo Udruženje građana Rušanj, a ovogodišnju olimpijadu otvorio je član Veća opštine Čukarica Miljan Ćeranić, koji je zahvalio učesnicima na odazivu i podsetio da je važno da mlađim generacijama prenesemo tradiciju sportskih veština i porodičnih vrednosti, te da mu je drago da su se na takmičenjima okupile sve generacije.

Za najuspešnije učesnike pripremljeni su i pehari i medalje koje su im dodelile predsednica Skupštine opštine Čukarica Lidija Jovanović i članica Veća Branka Spaić-Fleger, koja im je i čestitala na odličnim rezultatima i pokazanom umeću u sportskom nadmetanju. Članica Veća se , ovom prilikom zahvalila učesnicima i članovima udruženja na manifestaciji koja već ima svoju tradiciju i okuplja sve više poklonika i učesnika, podstičući pravilan razvoj i odrastanje najmlađih. Među nagrađenima, koji su se oprobali i u više disciplina, odličje „Super šampion“ osvojio je učenik osmog razreda OŠ „Aca Milosavljević“ Avram Radović, pobedivši u čak tri discipline. On je nagrađen i vaučerom za sportsku opremu, dok su ostali takmičari, uz medalje dobili i slatkiše.

 

Tagovi:

Pročitajte još: