Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Održana olimpijada starih sportova na Čukarici

Kiša i hladno vreme, nisu omeli dečake i devojčice, članove Udruženja građana Rušnja i njihove sugrađane da se u velikom broju i dobroj atmosferi okupe na već tradicionalnoj Rušanjskoj olimpijadi starih sportova.

Četvrta olimpijada održana je u sali Kulturnog centra u Rušnju, a organizator manifestacije je Udruženje građana Rušnja, uz podršku Gradske opštine Čukarica i učešće sportskih klubova,a ove godine, po prvi put i kadeta Vojne gimnazije “1300 kaplara”.

Manifestaciju je otvorila predsednica Skupštine Gradske opštine Čukarica Lidija Jovanović, a otvaranju su prisustvovali i članovi Veća Branka Spaić Fleger , Miljan Ćeranić i Đorđe Bulić.

Predsednica Skupštine Lidija Jovanović je pozdravila sve učesnike i goste i izrazila zadovoljstvo što ova manifestacija ima tradiciju i okuplja mlade uz sportski duh i druženje.

Ona se, ovom prilikom zahvalila i inicijatorima ove lepe manifestacije, članovima Udruženja građana Rušanj i istakla da je opština uvek spremna da podrži ovakve projekte koji uz sport i igru okupljaju sve generacije naših sugrađana.

Učesnike i drage goste, je pozdravio i predsednik Udruženja Dejan Ranković koji se zahvalio opštini na podršci i kadetima Vojne gimnazije “1300 kaplara“, koji ove godine učestvuju na Olimpijadi.

Manifestaciju su otvorili karatisti kluba „Japan“ koji su se predstavili svojim veštinama, a potom su se timovi oprobali u omiljenim igrama kao što je „Između dve vatre“. Tokom dana na programu su bila takmičenja u trtadicionalnim trkama u džakovima i drugim disciplinama, uz učešće dece i odraslih iz Sremčice, Obrenovca, Resnika i Rušnja, i uz aktivno učešće kadeta Vojne gimnazije.

Pehare i medalje su uručile predsednica Skupštine Lidija Jovanović i članica Veća Branka Spaić Fleger, a za najuspešnije učesnike i ekipe, organizatori su obezbedili vredne nagrade. Titulu “Super šampion” osvojila je Emilija Krstić iz Resnika.

Tagovi:

Pročitajte još: