Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Održana 14. Čukarička ferijalna roštiljijada

Pod slogoanom „Ćumurom sa humurom“, na piknik terenu na Adi Ciganliji održana je tradicionalna Čukarička ferijalna roštiljijada. Manifestaciju, koja se održava po četrnaesti put, organizuje Ferijalni savez Čukarica, u saradnji sa JP “Ada Ciganlija”, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica, Turističke organizacije Čukarica i Turističke organizacije Beograda.

Čukaričku ferijalnu roštiljijadu otvorio je pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Petar Mandić.

„Zadovoljstvo nam je da dugi niz godina podržavamo ovu turističko-sportsku, kulturnu i porodičnu manifestaciju koja je postala tradicionalna i okuplja veliki broj posetilaca. Baštinimo lepe i dobre stvari kao što su Ferijalni savez, folklorna društva, ansambli i želimo na Čukarici da održimo tu tradiciju i da nastavimo da pomažemo i finansiramo ovakav vid manifestacija“, poručio je Petar Mandić.

Prisutne su pozdravili i direktorka Turističke organizacije Čukarica Dragana Zec i predsednica Ferijalnog saveza Čukarica Zorica Spaskov.

Ovo gastronomsko takmičenje i druženje, pod sloganom „Ćumurom sa humorom“, okupilo je ove godine 65 ekipa koje su se takmičile u pripremi roštilja. Po oceni stručnog žirija, predstavnika Visoke hotelijerske škole na čelu sa profesorom Dušanom Štulićem, prvo mesto pripalo je KUD „Mladost“ sa Pala iz Republike Srpske, drugo je pripalo KUD „Radost“, a treće Feroijalnom savezu Pančeva.

Pored pripreme roštilja, kao i ranijih godina, na bini je održan bogat kulturno-umetnički program, tokom kojeg su se predstavili i takmičili KUD-ovi iz cele Srbije. Prvo mesto na festivalu folklora “Čukaričko se kolo vije” osvojio je KUD „Mladost“ sa Pala, drugo mesto KUD „Čukarica“, a treće KUD „Ripanj“ iz Ripnja.

Posetioci su imali priliku da se oprobaju i u starim sportskim veštinama kao što su bacanje kamena s ramena, navlačenje konopca i trka u džakovima, bilo je i takmičenja u odbojci, basketu i fudbalu, a za zabavu najmlađih bili su zaduženi animatori iz “Moj super raspust”. Nisu izostali ni ples, zajedničke vežbe na otvorenom, a na manifestaciji je učestvovala i Srpska federacija kompanijskog sporta.

U muzičkom delu programa uestvovao je bend „Kud koji“ i deca iz benda „Kamerton“.

Roštiljijada je i ove godine bila centar dobrog druženja, zabave i sportskih takmičenja koja su pratili pravi poznavaoci sporta, a to su studenti i profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i profesori i učenici Sportsko-informatičke gimnazije Prestiž.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, kao i prethodnih godina, organizovana je akcija dobrovoljnog davalaštva, dok su volonteri Crvenog krsta Čukarica prezentovali veštine pružanja prve pomoći.

Tagovi:

Pročitajte još: