Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Održan kurs samoodbrane povodom Dana borbe protiv nasilja nad ženama na Čukarici

U okviru kampanje „16 dana aktivizma“, kojom se u celom svetu ukazuje na važnost borbe protiv nasilja nad ženama, Gradska opština Čukarica i Savet za rodnu ravnopravnost opštine Čukarica organizovali su danas kurs samoodbrane za majke i ćerke u Sportskom centru Žarkovo. Kurs je organizovan povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, uz podršku trenera Aikido kluba „Stajić“, a polaznivce su bile devojčice različitog uzrasta osnovnih škola, koje su ove značajne, osnovne odbrambene tehnike naučile zajedno sa svojim roditeljima.

U ime Gradske opštine Čukarica kursu i obuci je prisustvovala čanica Veća Stana Lukić koja je istakla veliku važnost sprečavanja i prevencije nasilja nad ženema.

“Opština Čukarica i Savet za rodnu ravnopravnost se trude da kontinuiranim akcijama podstaknu svest društva da se uključi u borbu protiv nasilja. Takođe, cilj nam je da pomognemo ženama da ne trpe nasilje, nego da zatraže pomoć i prijave nasilnike. Današnji kurs smo zamislili kao prvu meru zaštite, koja će pomoći ženema i deci da se u slučaju napada adekvatno odbrane, nauče osnovne tehnike koje će im pomoći da se suprostave i steknu samopouzdanje. Veoma je važno da u trenutku znamo kako da reagujemo, a ovaj kurs nam upravo pomaže da naučimo kako da na pravi način zaštitimo sebe i druge“, rekla je Stana Lukić.

Obuci je prisustvovala u ime Saveta za rodnu ravnopravnost koordinatorka Nada Jelić.

Mame i ćerke različitih uzrasta su pratile i učile tehnike sa velikom pažnjom i interesovanjem, a kako je istakao trener, reč je potezima koje svako može da nauči i njima ovlada, a koji su u različitim neželjenim situacija itekako korisni.

Tagovi:

Pročitajte još: